måndag 30 maj 2011

Vräkt zigenarfamilj terroriserade bostadsområde

VRÄKT Norrbottens-Kuriren har i två artiklar tagit upp en vräkning av en stökig hyresgäst vilket även ledde till mordhot mot personal på Bodenbo, Bodens största hyresvärd. Men artikeln anger inget om hyresgästens bakgrund eller härkomst. En läsare i Boden skickade oss ett mail och rätar ut alla frågetecken. Det handlar om en zigenarfamilj som under en längre tid terroriserat ett bostadsområde i Sävast utanför Boden.

Läsaren skriver att området varit lugnt och fridfullt tills zigenarna flyttade in för något år sedan. Sedan dess har det handlat om nedskräpning samt även bilar ägda av familjen och deras släkt och vänner har stått uppställda hur som helst och hindrat övriga hyresgäster från att kunna köra ut på gatan. Det har också handlat om bråk och oväsen. Polisen har med jämna mellanrum kommit på besök på grund av zigenarfamiljens små äventyr och grannarna har med jämna mellanrum klagat till bostadsföretaget BodenBo som länge inte brydde sig om protesterna.

Den 26 februari i år förekom skottlossning, tre skott, i lägenheten. Den som sköt tillhörde antingen familjen eller deras släkt och vänner. Skotten gick genom golvet och träffade spisen i lägenheten under. I denna lägenhet fanns ett litet barn. Polisen satte in större resurser och grep tre i lägenheten vilka sedan släpptes.

Skottlossningen var den direkta anledningen till beskedet om vräkningen. Zigenaren har i sin tur anmält Bodenbo till DO efter uppsägningen och hävdar att etniska skäl ligger bakom. Om skottlossningen säger zigenaren:

Det var någon som vi inte känner och som sprang in hit och sköt. Då är inte jag ansvarig. Polisen har avskrivit saken.

Vilket polisen mycket riktigt gjort då man inte kunnat binda någon av de som befann sig i lägenheten till brottet som rubriceras som framkallande av fara. Sedan kan man ju fråga sig vem som tror på lögnen om skottlossningen. Varför skulle någon springa in och börja skjuta i en slumpmässigt utvald lägenhet helt utan anledning?

Vidare,

Nästa dag klev en släkting till zigenaren in på Bodenbos kontor och mordhotade Anders Ekström, marknadsansvarig på Bodenbo. I princip skulle de få ett helvete om vräkningen verkställdes. Det är polisanmält som olaga hot.

Det framgår sedan i den ena artikeln att XX i familjen, dvs en zigenarkvinna enligt läsaren, att hon gått runt med en lista där grannarna skulle skriva på till zigenarnas fördel, och att grannarna glatt skrivit på. Det är en lögn. De som bor i området vägrade skriva på den listan.

Nu ska vräkningen upp i tingsrätten.

Kuriren
Kuriren

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt