söndag 29 maj 2011

Flicka indragen på toalett och utsatt för sexullt tvång

SEXUELLT TVÅNG Flickan och den då 15-åriga pojken gick hösten 2010 i samma resursskola i Stockholm. De yngsta är födda 1997 men det flesta 94-95. Hon uppger att han var väldigt ”på” och ofta uppehöll sig i närheten av henne och sa att hon var söt, till och med att han älskade henne, vilket gjorde flickan paff.

Han sms:ade mycket och var ofta fysisk och kramade henne. Han tafsade även på hennes rumpa och bröst och försökte nästan dagligen att kyssa henne gånger. Andra elever och lärare sa åt henne att säga ifrån, vilket hon dock hade svårt för. Och när hon väl sa ifrån blev han sur.

På lektionerna ville hon inte titta på honom då han ofta gjorde tecken och gester till henne, bland annat i form av att hon skulle utföra oralsex på honom. Hon gjorde vad hon kunde för att vända bort blicken. När hon inte gjorde som han önskade blev hon kallad för bland annat ”jävla hora” och fick höra att hon var ful och att han aldrig skulle vilja göra något med henne. Det sistnämnda kändes som en lättnad för flickan men längre fram blev han ännu mer ihärdig.

Första händelsen

Klassen skulle ha bildlektion och intill bildsalen finns en toalett där flickan stod och speglade sig. Där stod även den 15-åriga pojken med en eller två klasskamrater. Han öppnar toalettdörren och står och pratar en stund. Han vill sen att de ska gå in på toaletten tillsammans, vilket flickan går med på.

Toaletten har två rum, ett yttre och ett inre. Han tar in henne i det inre rummet. Flickan drar undan armen men gör inget direkt motstånd. Hon ville heller inte skrika då det skulle vara pinsamt. Pojken ställer sig framför dörren och flickan känner att hon inte vill vara kvar.

Han ber om ursäkt för hur han har betett sig. När hon vill gå ut försöker han pussa henne, hon säger att hon inte vill ha något med honom att göra, varpå han svarar att han tycker om henne och att de borde bli tillsammans. Han frågar om de kan göra något, vilket flickan svarar nej på. Han frågar om hon kunde ge honom oralsex och drar ned sina byxor och blottar sitt könsorgan. Han försöker ta av henne kläderna men lyckas inte dra av hennes munkjacka. Flickan chockas och säger med hög röst att hon inte tänker göra något, vilket gör 15-åringen rädd och klär på sig igen.

Någon av dem låser upp dörren och de går ut. Bildläraren frågar vad de gjort på toaletten och flickan uppger att de bara har pratat då hon skäms. Fortsättningsvis försöker hon hålla sig borta ifrån pojken och uppehåller sig nära lärarna. Pojken blev sur efter händelserna på toaletten och sa att han inte ville prata med henne. Hon var jätterädd för honom då han ofta pendlade mellan att vara väldigt glad till väldigt arg snabbt.

Andra händelsen

De hade rast och väntade på att lektionen skulle börja. Det finns en toalett vid ett litet rum på övervåningen. Då kom pojken och sa att han ville prata med henne och att han var tvungen att vara själv med henne. Hon stod vid det yttre toalettrummet. Han puttar in henne på toaletten och trycker ner henne på toalettstolen och släcker lampan.

Hon försöker resa sig men han håller henne nedtryckt. Han knäpper upp sina byxor och sätter sig grensle över henne. Hon såg att han har stånd och han stryker penisen mot henne. Hon säger ifrån och puttar bort honom så att han hamnar vid dörren och lampan tänds. Han stryker henne med penisen vid ansiktet ner mot halsen och brösten när hon satt på toalettstolen. Pojken tar ett hårdare tag i henne varpå hon skriker ”Nej” väldigt högt. När hon skriker låser han upp dörren och går ut.

Då en lärare varskos om vad som skett skickas pojken hem. De andra eleverna visar upp ett sms från honom där det står något i stil med ”säg till [flickan] att hon ska ljuga”. Då flickans fostermamma frågar pojken vad han skulle gjort om någon gjort samma sak mot hans syster visar han med gester att han skulle dödat denna, något som läraren tolkar som ett erkännande.

Flickan har tidigare utsatts för övergrepp då hon gick i femte klass och fyra killar tafsade på henne och en polisanmälan gjordes, som dock inte ledde till åtal, vilket också är anledningen till att hon inte ville polisanmäla problemen med den 15-åriga pojken.

Dom

Ebu Belek, 950426, turkisk medborgare, döms i mars för sexuellt tvång till ungdomsvård och ett skadestånd på 25 000 kronor. Även Ebus föräldrar ska betala ut ett skadestånd på 8 480 kronor på grund av sin sons gärningar.

Södertälje tingsrätt, B 3069-10

Överklagan

Hovrätten fastställer i maj Södertälje tingsrätts dom men reviderar skadeståndet till 35 000 kronor.

Svea hovrätt, B 3103-11

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt