tisdag 16 november 2010

16-åring åtalas för flera våldtäkter

KULTURBERIKNING En 16-årig ung man från Falkenberg ställs nu inför rätta anklagad för våldtäkt mot barn, våldtäkt och flera fall av sexuellt ofredande. Den misstänkte gärningsmannen har bland annat våldtagit en 13-årig flicka i i ett skogsparti utanför Falkenberg i september förra året. Enligt åtalet vid Varbergs tingsrätt har han också sexuellt ofredat flera andra tjejer samt tillsammans med en 19-årig kamrat våldtagit en kvinna i Vetlanda och hotat att döda henne samt misshandlat henne med en kniv.

Den 13-åriga flickan skall gärningsmannen enligt åtalet alltså ha våldtagit i ett skogsparti i Falkenberg och de sexuella ofredanden som han också ställs till svars för har innehållet tafsande på flickornas bröst, ändor och könsorgan.

Vid den andra våldtäkten, där ytterligare en gärningsman står till svars, skall de två gemensamt tvingat en kvinna till samlag och andra sexuella handlingar, dels med hot och dels med slag. Dagen efter våldtäkten skall 16-åringen också ha skurit kvinnan med en kniv över halsen.

Misstänkt för våldtäkt mot barn, våldtäkt och flera fall av sexuellt ofredande ställs nu  Ahmed Ibrahim Abdelrida, född 1994-04-25, boendes i Falkenberg och medborgare i Irak inför rätta. Han förnekar allt.

Misstänkt för våldtäkt ställs också Karam Mohammed Esmat, född 1991-05-16, boendes i Vetlanda och medborgare i Irak inför rätta. Han erkänner det som läggs honom till last.

Varbergs/Halmstads  tingsrätt mål B 226-10

Aftonbladet

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt