onsdag 24 november 2010

Genomruttet kulturetablissemang rustar mot SD

SD-HATET Flera av landets tungt bidragsberoende teatrar och museer håller just nu på att planlägga hur man ska manifestera mot att 340 000 röstade in Sverigedemokraterna i riksdagen. Företrädare för detta fördummande och förljugna kulturetablissemang vädrar stolt sina SD-fientliga åsikter i SvD. Sophia Artin, chef på Teater Galeasens chef, hävdar att alla är ”extremt illa berörda av” riksdagsinträdet men hade inga betänkligheter när hon 2008 hyllade kommunismen genom teaterns storsatsning på Det kommunistiska manifestet.

Riksteatern har startat ett internt arbete för att komma fram till hur de ska förhålla sig till SD som riksdagsparti. Verksamhetschefen Mia Larsson kan dock redan nu bjuda på ett floskulöst uttalande om att SD inte skulle dela värdegrunden ”allas lika värde”.

Erik Almqvist (SD) förvånas inte över kulturetablissemangets reaktion och han ser nödvändigheten i att ta striden.

Vi ser att vi på lång sikt behöver ta en strid med stora delar av kultursektorn. Den är väldigt politiserad och under en lång tid har radikala krafter fått sätta dagordningen och utnyttja och missbruka kulturen i politiska syften.

Det är inte så att man kan rösta ut kulturvetare utan snarare så att vi får skapa egna nätverk inom kultursektorn, ge stöd, dra igång egen kulturverksamhet. Det är ett långsiktigt arbete.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt