lördag 20 november 2010

Bilkollisioner lukrativt för organiserat nätverk

NORGE Från Norge kommer rapporter om fler exempel på det importerade entreprenörskapets briljans. Inom loppet av fem år har en mor och hennes sex barn varit inblandade i 50 kollisioner. Polisen hävdar att de tillhör ett organiserat nätverk som avsiktligt kraschar bilar för att kunna plocka ut försäkringspengar.

Det är försäkringsbranschen själv som avslöjat vad de påstår är ett organiserat nätverk som genom arrangerade kollisioner lurat till sig 10 miljoner norska kronor.

Enligt uppgifter som Verdens Gang fått tillgång till ska 80 personer bosatta i Østlandet samarbetat och avsiktligen kraschat bilar med uppsåtet att kräva ut försäkringspengar hundratals gånger. Försäkringsutredarna har analyserat över 300 kollisioner under sju år tillbaka som de menar är arrangerade.

En av utredarna säger till VG att samma personer, bilar och platser dyker upp i många av fallen. Bilden av ett organiserat nätverk tecknar upp sig. Ingen kan ha så mycket otur, konstaterar man. Svindlarna blev avslöjade av olycksexperter som fastslog att kollisionerna inte kan ha gått till på det sätt man uppgivit.

De inblandade har haft olika roller i de många olika kollisionerna. Medan de i ena fallet är bilägaren kan de vara förare, passagerare eller vittne i ett annat. Nätverket består av vänner, syskon, makar eller sambos. Många har sitt ursprung i ett land i Mellanöstern.

Bilarna, som ofta är registrerade på en kvinna, säljs om och om igen i nätverket och dyker upp i nya kollisioner gång på gång.

Det mest extrema fallet är en familj där sex syskon och deras mor kan knytas till 50 kollisioner under de senaste åren. Sedan november 2004 har de varit inblandade i arrangerade kollisioner huvudsakligen i Hamar och Drammen. Den senaste registrerade kollisionen ägde rum i januari 2010. De har köpt skadade bilar och sålt vidare andra.

I utlandet har också personskador arrangerats.

VG

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt