onsdag 17 november 2010

DN kallar parkeringsplatsmisshandeln för handgemäng

APOLOGETER Den 28 maj 2010 dömde Helsingborgs tingsrätt den då 23-årige libanesen Ahmad Akileh för misshandel, grov misshandel och grovt vållande till annans död. Det besinningslösa våldet då Akileh misshandlade 78-åriga Inger så svårt att hon senare avled och dessutom svårt misshandlade Ingers make väckte oerhörda vredeskänslor hos många människor i Sverige, men det fanns också många apologeter som försökte skyla över missdådarens gärning. En av de mest bekanta var vid tillfället Expressens Britta Svensson. Men nu, knappt sex månader efter att Akileh dömdes, verkar ett nytt och svårslaget rekord i urskuldande och mesighet inför Akilehs fruktansväda brott ha satts.

När DN i samband med rapporteringen om ett ärende där JK tar upp ett eventuellt fall av hets mot folkgrupp på en högerextrem websida där kommentarerna i samband med inlägget om parkeringsplatsmisshandeln i Landskrona har anmälts, väljer man att förminska och förringa Akilehs övergrepp så till den milda grad att det låter som några små knuffar.

Vid själva misshandelsfallet, som fick stor uppmärksamhet, drabbade en 24-årig man samman med ett äldre par på en parkering den 29 mars. Handgemäng uppstod och det slutade med att det äldre paret hamnade på marken. Kvinnan slog sig så illa att hon senare avled.

Detta måste väl vara årets mest politiskt korrekta understatement. Grov misshandel av två försvarslösa åldringar utfört av en testosteronstinn invandrare beskrivs med orden ”drabbade samman”, ”handgemäng” och ”kvinnan slog sig så illa så hon senare avled”.

Den 24 november faller hovrättens dom i ärendet. Allt mindre än 10 års fängelse och livstids utvisning är en skandal för det svenska rättssamhället.

Gustaf Janson

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt