fredag 19 november 2010

84-årig kvinna våldtagen och rånad polisen söker färgad man

FALUN Tidigt på torsdagsmorgonen tog sig en okänd man in i en lägenhet på Sturegatan i Falun tillhörande en 84-årig kvinna. Väl inne i lägenheten rånades och våldtogs kvinnan av gärningsmannen, som sedan lämnade lägenheten. Kvinnan kunde själv efter händelsen ta kontakt med anhöriga som sedan hjälpte henne till sjukhus och även larmade polis. Den 84-åriga kvinnan skadades vid överfallet, men inte allvarligt. Hon kunde efter att ha vårdats under torsdagen lämna sjukhuset. Enligt uppgift chockades hon svårt av händelsen.

Polisen har vittnen som sett en man i absolut närhet till brottsplatsen under den aktuella tiden för brottet. Nu vill man ha allmänhetens hjälp med att få in fler uppgifter rörande personer, fordon och annat som setts i området. I tidningen Dalademokraten publiceras polisens information om händelsen, men i Dalarnas Tidningar skriver man ingenting om signalementet.

I likhet med andra fall, så är vi givetvis även i detta fall angelägna om att få in information från personer, som kan ha gjort iakttagelser av personer fordon och annat som kan ha samband med händelsen. Initiala uppgifter som nått oss är att en färgad mansperson har setts i den omedelbara närheten av brottsplatsen vid den aktuella tiden. Uppgifter om iakttagelser som kan kopplas till dessa uppgifter är särskilt intressanta.

Har du upplysningar om detta så ring polisen på telefon 11414

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt