söndag 14 november 2010

Påstådd rasistskandal inom Folkpartiet i Haninge

”SKANDAL” Hade detta varit SD vore det krigsrubriker överallt. Men det handlar istället om Folkpartiet i Haninge. I går hade man medlemsmöte där valberedningen skulle utse bland annat ordförandeposten samt vice ordförandeposten inför den nya mandatperioden. Totalt sju poster skulle fördelas. Iranskan Sepideh Erfani stod som andra namn på listan och föreslogs till posten som vice ordförande i Socialnämnden för Folkpartiet. Men så blev det inte. Hon stod inte med på listan längre. Istället utvecklade sig det hela till en smärre ”rasistskandal”.

Sepideh Erfani frågade varför hon var borttagen och hävdar att kommunalrådet Peter Olevik Dunder sagt hon ”har ett asiatiskt temperament och beter mig annorlunda” samt ”uppträder osvenskt” Efani tappade då humöret och mötet avbröts. Efteråt fick hon ha ett samtal med valberedningen – som då informerade henne att ”med det här beteendet kan vi inte heller föreslå att du blir representant i kommunfullmäktiges valberedning”.

Allt enligt Sepideh Erfani. Hon tänker nu anmäla Peter Olevik Dunder till Diskrimineringsombudsmannen.

Peter Olevik Dunder förnekar dock att han sagt något rasistiskt till Sapide Erfanih och menar istället att det fanns olika meningar under mötet. Peter Olevik Dunder erkänner dock att Sapide Erfani inte fick någon framskjuten position – men kan inte förklara varför. ”Så är det bara”, säger han.

SVD

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt