tisdag 9 november 2010

Åkesson (SD) anställer flickvän Expressen slår slag i luften

POLITIK Expressen publicerar idag en väldigt märklig artikel som går ut på att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson anställt sin flickvän, Louise Erixon, och att skattebetalarna står för notan. Att Erixon varit anställd av partiet långt innan riksdagsinträdet och nu som en naturlig följd av valresultatet flyttar med in i riksdagen anser Expressen vara en sensation.

Expressens David Baas, som är ökänd i riksdagens korridorer för att springa omkring och försöka snappa upp ”scoop” genom att ställa dumma frågor, påstår sig ”avslöja” att en av dem som fått jobb vid SD:s regeringskansli är Jimmie Åkessons flickvän, Louise Erixon – som redan i augusti 2009 blev anställd i partiet som kanslisekreterare, innan de blev ett par, efter ett engagemang som sträcker sig ända tillbaka till 2006. Dessutom är det inte Åkesson personligen som står bakom Erixons anställning.

Att skattebetalarna står för notan för Erixons lön är knappast uppseendeväckande då densamma betalar samtliga riksdagsledamöters löner.

Erixon har arbetat som Björn Söders sekreterare ett tag och således blev flytten med SD:s kansli in i riksdagen en naturlig följd av valresultatet. Innan dess har hon ett omfattande arbete inom partiet bakom sig. Ingen nykomling som halkat in på ett bananskal alltså.

Expressen

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt