måndag 22 november 2010

Nancy Tavsans mördare vill bli frikänd

HOVRÄTTEN Den i tingsrättet dömde 22-årige somaliske mördaren Abdulaziz Abdullahi Mohamed Hussein, av massmedia kallad "Skuggan", fick 16 års fängelse för det brutala mordet på Nancy Tavsan samt det likaså brutala våldtäktsförsöket mot en annan kvinna. Dock dömdes han inte till utvisning då åklagaren inte ens yrkade på det i sin framställan. Nu skall Abdulaziz Abdullahi Mohamed Husseins mål upp i hovrätten där han med hjälp av advokat Leif Silbersky (som även försvarade en annan utländsk mördare), yrkar på att frigivas. Hovrättsföhandlingarna påbörjades idag.

Den första förhandlingsdagen handlar om det grova våldtäktsförsöket tio dagar innan mordet på Nancy Tavsan. Abdulaziz Hussein fortsätter att neka till brottet och erkänner endast att han stal kvinnans mobiltelefon. 22-åringens advokat Leif Silbersky tog bland annat upp förhöret med den polisman som kvinnan lyckades få kontakt med efter överfallet. Kvinnan ska då inte ha sagt ett ord om att hon utsatts för ett våldtäktsförsök och var dessutom mycket berusad.

Som ny bevisning tog Leif Silbersky upp ett läkarutlåtande från rättsmedicinalverket som visar att kvinnan endast har fragmentariska minnen av händelseförloppet. Åklagare Kristina Ehrenborg-Staffas påpekar dock att det är naturligt med tanke på att kvinnan fick två hjärnblödninger som resultat av överfallet.

Expressen

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt