torsdag 25 november 2010

Migrationsverket går bakom ryggen på kommunerna

FALSKSPEL Politiskt Inkorrekt har tidigare berättat om de omfattande problem med stölder och snatterier som Lindesberg råkat ut för efter att Migrationsverket placerat ut närmare 200 asylsökande, de flesta zigenare från Balkan, där. Man har för ändamålet använt campinganläggningarna Kalmarslund och Uskavigården som hyrts ut av privata näringsidkare som ser en chans att tjäna snabba och lättförtjänta pengar på det närmast industriellt drivna invandrings- och asylgeschäftet i Sverige, en verksamhet som uteslutande finansieras via skattemedel.

Kommunstyrelsen i Lindesberg överväger nu att uppvakta antingen Migrationsverket centralt eller regeringen, kanske bådadera. Anledningen är sättet asylsökanden placeras. För hela kommunen var antalet man planerat för cirka 500, där minst en ort fått dra ett abnormt tungt lass i förhållande till sin folkmängd.

Men Migrationsverket har gått bakom ryggen på kommunen genom att handla upp platser från privata fastighetsägare, vilket inneburit att istället för 500 så är antalet nu närmare 1000. Trots att man från kommunens sida säger sig ha bra kontakter med Migrationsverket lokalt så har man alltså från centralt håll “dumpat” ungefär dubbelt så många asylsökande som man från början hade avtalat om.

Christina Pettersson från Centerpartiet säger:

Vi har en mycket bra kontakt med Migrationsverket lokalt, men det är inte de som bestämmer. Det senaste året har antalet asylsökande ökat med 300 personer, och det är inget vi fått reda på i förväg.

na.se

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt