torsdag 4 november 2010

Kallades neger fick kraftig straffrabatt

ABSURDISTAN En 27-årig svart man befann sig en helgkväll för nästan två år sedan i en kö till en kebabkiosk i Halmstad. Han var vid tillfället kraftigt berusad. Enligt uppgift försökte han tränga sig före i kön och blev då tillsagd att rätta in sig i ledet. Vid tillfället kallade en av de som tillrättavisade den svarte mannen för ”neger”.

Den mörkhyade mannen ilsknade till av tillrättavisningen och tilldelade den som korrigerade hans beteende ett flertal hårda knytnävsslag i ansiktet. Den slagne mannens skador blev svåra, han fick ett brott på ett ben under ögat och fick därför genomgå en operation där man tog en bit av höftbenet och placerade i ögonhålan.  Den domnadskänsla som offret fortfarande känner under ögat kommer han enligt läkare att ha kvar resten av livet.

Halmstads tingsrätt tyckte dock uppenbarligen att han delvis fick skylla sig själv och gav den svarte mannen en omfattande straffrabatt då man ansåg att ordet ”neger”, hur korrekt det än må vara, var så pass ”rasistiskt” att den mörkhyade mannen kunde anses ha blivit svårt provocerad.

I domen, som undertecknats av rådman Elisabeth Karlén, kan man läsa att brottet motsvarar ett straff på uppåt fyra månaders fängelse. Samtidigt väger tingsrätten in att 27-åringen blivit utsatt för "kränkande beteende med rasistiska inslag" och menar därför att straffet bara borde vara två månaders fängelse. Rätten dömer dock 27-åringen till villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst.

Om motsvarande straffrabatt är att förvänta sig när svenskar blir utsatta för brott på grund av sin etnicitet tas inte upp i artikeln.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt