söndag 28 november 2010

Zigenare byggde herrgård i Rumänien med hjälp av engelska bidrag

Schians herrgård i Rumänien

ZIGENARE År 1999 kom den rumänske zigenaren Illie Schian till Storbritannien under antaget namn och ansökte om politisk asyl. Mannen uppgav att han hade blivit förföljd i Rumänien enkom på grund av att han är zigenare. Schian beviljades permanent uppehållstillstånd och påbörjade genast en kampanj som gick ut på att skinna de engelska skattebetalarna på bidrag innan han greps i juli i år.

Rättegången som avslutades i fredags visar på hur det engelska välfärdssystemet hänsynslöst utnyttjas av organiserade zigenarligor. Under elva år har den 47-åriga arbetslösa rumänen levt som en kung på engelska allmosor. Med hjälp av falska uppgifter, som inte har kontrollerats av de engelska myndigheterna, har Schian kunnat se sitt bankkonto växa med hjälp av arbetssökarbidrag, barnbidrag och bostadsbidrag. Pengarna har bland annat använts till att köpa både en BMW och en Audi, en terrängbil, motorcyklar och fyrhjulingar.

Men det mest uppseendeväckande är den lyxutrustade herrgård som Illie Schian låtit uppföra hemma i Rumänien på de engelska skattebetalarnas bekostnad. Rummen är klädda i marmor från golv till tak, och Illie Schian var i färd med att bygga ut den nio sovrum stora herrgården när han greps i somras. Han visade sig också ha hundratusentals kronor på ett bankkonto i Rumänien.

Emma Boon från organisationen Skattebetalarna sa i veckan att regeringen måste deklarera ett fullskaligt krig mot bedragarna, för att stävja Storbritanniens skyhöga bidragskostnader – ett system som kostar skattebetalarna hela £192 miljarder om året.

"Miljontals pund fortsätter att falla i fel händer och det här fallet understryker hur nödvändigt det är att vårt välfärdssystem reformeras. Den lätthet med vilken Schian lyckats lura till sig förmånerna är förvånansvärt", sa Emma Boon.

Schian är också misstänkt för inblandning i en människosmugglingsring som lockat runt 180 rumänska zigenarbarn till Storbritannien för att tigga och stjäla. En av ledarna i denna kriminella organisation är Lavinia Olmazu, en zigenska som gjort sig känd som människorättskämpe, och som greps tidigare denna månad för att ha lurat till sig miljontals pund i bidrag och förmåner. Tjugosex gängmedlemmar är för närvarande under åtal i Rumänien.

En polischef för London Metropolitan Police, Colin Carswell, uttalade sig igår:

"Schian framställde sig som en fattig invandrare som var i stort behov av engelska bidrag. Mitt team, i samarbete med våra rumänska kollegor, har bevisat att detta är byggt på lögner.

Schian dömdes i fredags till tre års fängelse av Southwark Crown Court efter att ha erkänt en rad bedrägerier. Domare James Wadsworth QC sa i samband med att han utdelade domen:

Du gjorde ditt yttersta för att föra allmänheten bakom ljuset. Du gjorde det på ett beslutsamt och skickligt sätt och jag har visat bilder på hur din familj verkar vara mycket välmående.

Daily Express

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt