söndag 14 november 2010

Exiliranier hoppar av danskt vänsterparti

DANMARK Enhedslisten, ett danskt vänsterparti, drabbades på lördagen av ett avhopp som kommer lämna ett ärr i partiet. Jaleh Tavakoli, exiliranier och partiets enda riktigt populära medlem, hoppar av i protest mot hur partiet förhåller sig till invandrarrelaterade frågor.

Tavakoli, som är en av partiets sex medlemmar i kommunfullmäktige i Köpenhamn, meddelade på lördagen att hon hoppar av Enhedlisten. Hon har gjort sig känd för sin kamp mot de iranska mullorna och islamism och hävdar att partiet försöker mörka problem som manschauvinism, skambrott och islamism. För att tysta ner kritiken har Tavakoli till och med hotats med uteslutning.

I ett mail till den danska nyhetsbyrån Ritzau skriver Tavakoli:

Problemet bland invandrare med till exempel manschauvinism, hedersrelaterade konflikter och politisk islamism är för mig så viktiga ämnen att jag hävdar att man ska tala öppet om dem på samma sätt som man ska förhålla sig öppet till fördomar och diskriminering av etniska minoriteter.

I februari i år blev Tavakoli tvungen att fly från en tillställning i ökända Nørrebro där en amerikansk imam skulle tala. Tavakoli insisterade på att sitta bredvid sin man och blev omringad av ett 50-tal personer som kallade henne luder, feta svin och hotade med våld. Till slut blev hon tvungen att ringa polisen som fick eskortera ut både henne och mannen.

Jihad i Malmö
DR

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt