onsdag 3 november 2010

Anders Jacobssons far utnyttjad av finska zigenare

ZIGENARE En av författarna till Suneböckerna, Anders Jacobsson, har fått smaka på det nya Sveriges baksida. Hans 72-åriga dementa far utnyttjades hänsynslöst av en grupp finska zigenare, något som gammelmedia valt att utelämna.

Anders Jacobsson, känd på PI från ”Sunegate” i våras, och hans bror Christer har fått smaka på det nya Sveriges baksida som lämnat en besk eftersmak. Deras 72-åriga demente far, Ove, blev hänsynslöst utnyttjad i en synnerligen osmaklig härva.

I augusti talade Jacobsson med fadern på telefon, som berättar om en fest i Stockholm. Detta var dock inget som Jacobsson lade större vikt vid. Både han och hustrun antog att det rörde sig om någon form av inbillning påverkad av hans sjukdom.

Två timmar senare lämnade dock fadern hemmet tillsammans med en grupp personer han trodde var hans nya vänner. Vad sönerna då inte visste var att fadern förts bort till Stockholm där han drogas med en cocktail av olika preparat: opiater, kokain, amfetamin, rohypnol, cannabis och tramadol. Allt för att göra honom lugn och medgörlig. Under sex dagar ser de nya ”vännerna” till att 72-åringen tömmer sitt konto på hundratusen kronor och tecknar lån. Gruppen har stannat till på ett tiotal bankkontor och bensinstationer för att ta ut pengar.

Då familjen inte fick kontakt med fadern förstod de att något inte stod rätt till och började leta efter honom, men han var spårlöst försvunnen och i lägenheten låg hans livsviktiga mediciner kvar. Faderns bil efterlyses och några timmar senare hittar de honom. Han säger då att han var med sina kompisar och förstod inte alls varför bilen efterlysts.

– Det är så kallt, hjärtlöst och cyniskt.

Anders Jacobsson

Vad gammelmedia valt att inte förtälja i denna historia är att faderns ”vänner” består av finska zigenare – uppgifter som PI fått från en säker källa i kväll. I vanlig ordning censureras och mörkas obekväma detaljer.

I kvällens Efterlyst i TV3 berättar bröderna Jacobsson om turerna och efterlyser människor som kan ha uppgifter om fallet och i synnerhet ”vännerna”.  Bilder från övervakningskameror där fadern tar ut pengar på olika bankkontor kommer att visas.

Aftonbladet
Expressen
Nerikes Allehanda
SR P4 Extra

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt