onsdag 3 november 2010

Svenska bilar flyktfordon i danskt guldsmedsrån

GULDRÅN/DANMARK Guldsmedsbutiken Al Rasoul Jewellery på Nörrebro i Köpenhamn är redan hårt utsatt. Den 29 juni 2009 blev en expedit knivhuggen i halsen när fyra rånare försökte plundra butiken. En av rånarna var en 24-årig kvinna samt en 18-åring yngling från Chile. De båda greps senare i Holland. I förra veckan var det dags igen.

Fyra rånare stormade in på onsdagskvällen och slog ner Amer Shakir, som äger Al Rasoul Jewellery, med ett järnrör. Sedan stannade de kvar i drygt 20 minuter och länsande affären. Hur mycket de fick med sig är oklart. Sedan flydde man i två fordon med svenska registreringsskyltar; en silvergrå Mercedes liknande RFF 639 och grå Citroén liknande ARF 639. En förbipasserande bilist försökte förfölja förövarna men tvingades ge upp till slut. Mercedesen fann man sedan en bit därifrån och var anmäld stulen.

Al Rasoul ligger med hjärnskakning på sjukhuset och har inte kunnat förhöras men det efterföljande vittnet har uppgivit att det var zigenar-liknande män som rånade butiken.

Från förra rånet, 29 juni 2009

Fångade på Hovedbanegården. 18-åringen i vitt och kvinnan gripna medan de två i mitten är på fri fot. Dansk polis har beskrivit rånarna som omkringresande kriminella och även de ska ha anknytning till Sverige.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt