fredag 12 november 2010

Insändare: Borgs workaround

INSÄNDARE Igår kunde vi läsa om Anders Borgs tänkande kring arbetslösheten. Han förutspår att den ska vara nere på sex procent jämfört med dagens åtta. ”Från kris till full sysselsättning” är tydligen titeln på årets budgetproposition. Sex procents arbetslöshet ser jag inte är inte likvärt med begreppet ”full sysselsättning”.

Det en generell medelsvensson kan tänka sig här är då hur arbetskraftsinvandring kan vara befogat, speciellt från länder där utbildning är gravt undermålig och i flera fall obefintlig. Dessa entreprenörer som vi eftersöker i bland annat Afrika och Mellanöstern men som aldrig ens får sätta sin fot i något svenskt bolag eller bolagsstyrelse, mer än som städare och lagerarbetare på sin höjd. Somalierna tar sju år på sig och nästan alla går på bidrag i flera år, även decennier för ingen vill absolut anställa dom då dom är helt inkompetenta samt saknar viljan att anpassa sig till vårt samhälle.

Barnafödandet bland svenskarna minskar, men invandrarna föder på rejält. Tankesättet bland de etablerade partierna är att man ska kompensera det lilla nyfödandet med invandring – men det är ju inte en lösning. Det är ju bara en workaround som kommer att haverera mot slutet. Varför är det ingen som har kollat på att hjälpa de svenska familjerna att föda fler barn? Till exempel kan man ge en monetär bonus till familjer som skaffar barn vars föräldrar är födda i nationen, så gör man i till exempel Ryssland. Utöka mammaledigheten, konvertera instegsjobben så att dom gäller nyblivna mammor istället för invandrare som har då haft problem med att få arbete då dom var gravida till exempel.

Arbetslinjen står sig kvar hos Borg. Sänkt arbetsgivaravgift till exempel men inte verkar det hjälpa. Vi har en enormt hög ungdomsarbetslöshet och något som vi aldrig verkar få något riktigt bra svar på är frågan: Varför tar vi in dessa outbildade människor som vägrar anpassa sig när vi har en hel skara med ungdomar som brinner efter att få ett jobb?

Dessa ungdomar som inte får jobb, lär ha mindre chans till att bilda familj då det uppstår problem med försörjning och den onda cirkeln kommer att fortsätta med att vi höjer invandringen. Till slut är ingen svensk i Sverige. Och Rosengård tar över Malmö. Så jag har en uppmaning till Anders Borg: Tänk på den svenska befolkningen innan du tänker på de andra. Underlätta för svenska kvinnor att bli mammor och ta endast in kvalificerade arbetskraftsinvandrare. På så sätt kan vi öka nativiteten i detta avlånga land.

Adil

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt