fredag 26 november 2010

Smuggelliga hämnas med bilbränder

SKÅNE I förra veckan eldhärjades två bilar, en i Vallåkra och en i Bjuv. Den ena tillhör en kvinna i 60-årsåldern och den andra kvinnans dotter. De båda är inblandade i en smuggelhärva med cigaretter värda 3,5 miljoner kronor och ska snart ställas inför rätta. Bränderna tros vara smuggelligans hämnd för de förlorade cigaretterna.

Det var natten mot fredag i förra veckan som en bilbrand utbröt i Vallåkra. Risken var stor att elden skulle sprida sig till bostadshus intill men räddningstjänsten lyckades snabbt få branden under kontroll. Knappt hade släckningsarbetet hunnit avslutas innan nästa larm kom om en bilbrand i Bjuv.

Det konstaterades dels att bilbränderna sannolikt var anlagda, dels att det fanns flera likheter mellan dem. Den mest intressanta kopplingen var dock att den ena bilen ägs av en kvinna i 60-årsåldern och den andra av hennes dotter.

De två kvinnorna väntas inom kort bli åtalade för inblandning i smugglingen av 11 000 limpor cigaretter som tullkriminalen beslagtog i Helsingborg i mars. Fokus riktades efter ett tag mot kvinnan och hennes dotter. För polis, tull och åklagare är 60-åringen ett känt namn i cigarettsmugglarbranschen och hon är tidigare dömd för smuggelrelaterad brottslighet.

En initierad källa påstår dock att ännu större aktörer var inblandade:

– Det handlar om en utländsk liga som nu kräver den äldre kvinnan på mellan 500 000 och 1 000 000 kronor som de anser att hon är skyldig dem. Skulden är motivet till bilbränderna, de här killarna skyr inga medel.

Samma källa hävdar att den utländska ligan anklagar den äldre kvinnan för att ha stulit cigaretterna av dem efter att de smugglats in i Sverige men innan de togs i beslag av tullen. Ett möte ska ha förekommit mellan kvinnan och några ligamedlemmar.

– De kom överens om att kvinnan och hennes dotter skulle sälja smuggelcigaretter åt ligan och att hälften av vinsten skulle vara avbetalning för den gamla skulden. Därför har en hel del dramatik utspelat sig i Vallåkra på senare tid. Nu har de här killarna tröttnat. Pengarna ska fram, annars kan de tänka sig att gå ännu längre.

HD

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt