onsdag 17 november 2010

Littorin ljuger om akademiska meriter igen

MYTOMAN Sven-Otto Littorin, som varit med om ett och annat under sin politikerkarriär, har åter igen ertappats med att inte riktigt hålla sig till sanningen. Det är Jan Kallberg, en av PI:s favoritskribenter, som skriver på sin blogg om fabulerandet och vi återger här inlägget i sin helhet.

Har du någon tidigare erfarenhet av forskning?

- Jag har ingen forskarexamen utan har antagits tack vare mina erfarenheter. Jag kommer att sitta på Stanford, men jag kommer inte att vara anställd eller få någon ersättning från universitetet.

Källa: nyteknik.se

Här sitter ljuget:

"- Jag har ingen forskarexamen utan har antagits tack vare mina erfarenheter."

Han har inte antagits till Stanford som gästforskare. Han refererar i intervjun till Stanford med det är rent ljug efter som han inte är "visting scholar". Det är som att säga att han praktiserar som läkare på Sahlgrenska utan att vara läkare – och på Sahlgrenska.

Littorin fortsätter fejka sina akademiska "meriter". Det senaste exemplet är gästforskare på Stanford — när det i verkligheten är den Reinfeldska regeringens eget statliga Vinnova som stått för den finansiella uppbackningen för centret. Han kunde lika bra ha en stol på Kammarkollegiet eller Skolverket – för så lite har detta att göra med Stanford University's visting scholar program. Ingen på Stanford University har inte bett honom att gästforska, han är inte en akademiker, han har ingen PhD – utan bara ljuger. Littorin saknar spärrar. Enligt centrets egna regler skall man ha en master eller PhD för att forska. Littorin saknar detta.

Det har ju inte skett i någon intellektuell konkurrens och han har inte blivit antagning i något antagningsförfarande. Det är svenska statens eget instititut i Kalifornien. Googla på Stanford och Vinnova:

"The Center for Innovation and Communication (formerly the Center of Innovation Journalism) was founded in January 2009 by the H-STAR institute (Human-Sciences and Technologies Advanced Research institute) of Stanford University and VINNOVA (the Swedish Governmental Agency for Innovation Systems). The new center is based on the Innovation Journalism Fellowship Program, the world's first fellowship program in innovation journalism, which was started by Stanford and VINNOVA in 2004."

Det är svenska statens egen lilla utpost som drivs av . Inget annat. Återigen talar Littorin osanning om hans akademiska erkännanden och upphöjelser. Han rider på det faktum att svenska staten betalar genom innovationsverket Vinnova att det finns ett kontorsrum i anslutning till Stanford Universitetet. Enligt sajten Makthavare.se är chefen för centret
en tidigare anställd av Sven-Otto Littorin.

Jan Kallberg

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt