fredag 5 november 2010

Björn Ranelid: Jimmie Åkesson inte arisk

DUMHETER Författaren Björn Ranelid har fått för sig att SD med Jimmie i spetsen vill utvisa alla invandrare eller ens vilja närma sig klyschan pizzasallad (ni vet, matargu-mentet). I en lång harang går han loss mot SD och radar upp alla tänkbara floskler där ingenting är genuint svenskt. Krönikan är publicerad i genomröda Dagens Arbete, LO-förbundets tidning:

Du äter italiensk pizza och spagetti. Den grekiska salladen bjuds längs vägkrogar och små matställen i Tomelilla, Sjöbo, Gällivare, Vansbro och Haparanda. Falafeln har ursprungligen ingenting med Malmö, Stockholm eller Göteborg att göra. Luften som du andas är inte svensk.

Under 1960-talet köpte Sverige arbetskraft från Italien, Grekland och Jugoslavien. Tusentals uppfinningar och upptäckter inom elektronik, medicin och mekanik har kommit från Amerikas förenta stater till Sverige. Sverige exporterar och importerar varor och tjänster varje dag och natt på året. Det existerar ingen äktsvensk musik, bildkonst, dans, film, teater eller litteratur, ty dessa yttringar av mänsklig skaparkraft hämtar intryck, erfarenhet och lärospån från stora delar av världen.

Cirka en miljon svenskar emigrerade till Amerika från år 1860 till 1920. Hungersnöd, fattigdom och rent lycksökande drev dem dit och de blev i de flesta fall väl mottagna och erbjöds arbeten och ett stycke mark att bebygga och odla.

I det svenska herrlandslaget i fotboll ingår i dag fem eller sex spelare som inte är födda i Sverige. Landslagen i friidrott har många svarta män och kvinnor. Det är fantastiskt. Miljoner svenskar njuter varje vecka av att beskåda fotbollsspelare i Italien, Spanien och England, vilka är mörka i hudfärgerna. Detsamma gäller inom musiken.

Förnamnet Jimmie har inte sitt ursprung i Sölvesborg, Sjöbo eller Tomelilla. Personen och politikern som heter Jimmie Åkesson skulle om man enbart bedömde honom utifrån hår- och ögonfärg kunna komma från Turkiet och vara till exempel kurd. På hans mammas eller pappas sida finns kanske en härkomst från Spanien eller Italien. Arisk är han inte.

DA

Tidigare krönika

I december 2008 skrev han en krönika som kunde ha varit ett verk av en SD-politiker eller av oss på PI. Han tar upp sharialagarna, hedersmord och barbariet i islams namn.

"Rikta ljuset mot barbarerna

Aisha levde i tretton år innan hon stenades till döds av barbarer. Hon var av kvinnligt kön och hon hade blivit våldtagen av män. Det var hennes brott. De skyldiga tillhör en islamistisk milis i staden Kismayo i Somalia. Femtio män stenade flickan till döds medan tusentals människor bevittnade mordet.

Inga flickor eller kvinnor stenas till döds i kristendomens och judendomens namn, men det sker i kraft av den islamska lagen, sharia. Talibaner i Afghanistan och denna milis i Somalia har likartad syn på kvinnan. Hon är mindre värd än mannen. Skulle hon bli våldtagen av en man och anmäler händelsen, så riskerar hon att dömas till döden. Det är ett faktum.

Människor i den civiliserade världen måste döma sig själva till att obarmhärtigt och entydigt protestera med alla lagliga medel på global nivå mot barbarernas och mördarnas illdåd och ogärningar i länder som Afghanistan, Somalia och Iran. Ingen kvinna eller flicka ska någonsin stenas till döds eller avrättas på annat sätt som en följd av otrohet eller våldtäkt.

Ingen trettonårig flicka kan vara otrogen sin man, ty en människa i den åldern är ett barn och ska inte vara gift och leva i äktenskap med en man. Det är utgångspunkten och den första premissen i min hållning.

Ingen kvinna eller flicka ska tvingas till att gifta sig med kusiner eller äldre män och ingen av dem ska stympas i könet. En faraonisk omskärelse på en kvinna innebär att hennes klitoris och de inre och yttre blygdläpparna skärs bort. Den handlingen har ingenting med religion och moral att göra. Det är tortyr och ett barbariskt övergrepp som handlar om mannens makt över kvinnans sexualitet, men också om hans rädsla inför densamma.

Dagens Arbete

Ranelid, för er som aldrig hört/sett honom

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt