måndag 18 oktober 2010

Ännu en snyftartikel om ensamkommande barn


Obs! Bilden är från ett annat boende

ENSAMKOMMANDE I natursköna Fröskog i norra Dalsland ligger ett rött tvåplanshus. Det är ett boende för ensamkommande som drivs av Gryning Vård AB. Nu finns där tolv från Afghanistan och tre av dessa ser ut att vara minst 18 år fyllda. Men de betecknas som ”barn”, både av media och den naiva personalen.

Låt oss citera en del av texten:

Även om ingen, inte ens personalen, känner till allt om vad det är som pojkarna har flytt ifrån så är det tydligt att många bär på tunga upplevelser och levnadsöden.

– Det är helt klart så, annars skulle de inte vara här och de har verkligen hopp om ett bättre liv, säger Ingela.

– Att vi inte vet speciellt mycket om deras bakgrund kan nog vara bra på många sätt. Nu berättar de det som de själva vill berätta, säger Magdalena Blomqvist som är biträdande enhetschef för asylboendet.

Ingela och Magdalena berättar båda märkbart passionerat om deras och personalens tro på betydelsen av det arbete de gör. Att det finns en helhjärtad vilja att vara ett stöd och en trygghet för pojkarna i en mycket speciell situation.

– Oj, det finns en jättestark vilja att förbättra barnens livssituation, det går inte att känna något annat när man träffar dem, säger Magdalena Blomqvist.

– De är verkligen tappra. Även om många mår väldigt dåligt så kan de ändå se en del glädje i vardagen. De kan skratta och ha roligt, säger Ingela Knape.

Bild
Artikel-med halvbild

Personalen har aldrig funderat på varför de ensamkommande inte vill berätta? Kan det bero på deras anledning till att komma hit är en ren lögn och rövarhistoria? Precis som i de flesta andra fall när det gäller dessa vuxna män som försöker spela barn. Titta på ansiktdragen, rynkorna. Det är inga tonåringar.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt