onsdag 20 oktober 2010

Konspirationsteoretikerna i gammelmedia

LÄSARBIDRAG En konspiration är en sammansvärjning med ett illasinnat syfte. I sakens natur ligger att deltagarna i en konspiration inte kan berätta om denna för utomstående. Om då t.ex. en grävande journalist gör ett s.k. avslöjande reportage och ställer konspiratörerna mot väggen nödgas dessa ljuga för att dölja sin konspiration. Eller så kan man gå ett steg längre, liksom reportarna och krönikörerna på Aftonbladet och Expressen, och hoppa över att ens fråga dem man påstår ingår i en konspiration om vad dom tycker och tänker.

Tankeläsarna hos Aftonbladet och Expressen vet nämligen vad konspiratörerna i Sverigedemokraterna "egentligen" tycker och tänker. Sverigedemokrater vill "egentligen" kasta ut alla invandrare. Att var och en som är läskunnig kan läsa innantill i Sverigedemokraternas partiprogram att partiet enkom föreslår en begränsning av invandringen är irrelevant för tankeläsarna i gammelmedia. Och sverigedemokrater hatar "egentligen" judar eftersom man "egentligen" är nazister. Att Sverigedemokraterna står för den mest Israelvänliga politiken av riksdagspartierna kan man enkelt bortse ifrån när man är tankeläsare och vet vad sverigedemokrater "egentligen" tycker. Mellan raderna framskymtar gammelmedias konspirationsteori; Sverigedemokraterna planerar redan nu för att vid ett framtida maktövertagande upprätta koncentrationsläger där alla som inte är rasist-fascist-nazister och alla utlänningar omedelbart kommer att placeras. Och enligt Sverigedemokraterna inkluderar detta alla som inte är blonda, blåögda nationalister som inte varit svenska medborgare i minst fem generationer.

Wikipedia beskriver konspirationsteorier enligt följande; "I allmänhet tenderar dock konspirationsteorier att vara felaktiga eller endast ha ett korn av sanning i sig. Ibland sprids teorierna för att främja ett underliggande syfte, till exempel att solka ryktet hos ens politiska motståndare. Många försök att bevisa olika former av konspirationsteorier går till så att man försöker bevisa den egna teorin baklänges, genom att hävda att påstådda svagheter, felaktigheter eller alternativa tolkningar i den etablerade verklighetsbeskrivningen automatiskt stärker konspirationsteorin. Men det är inte alltid självklart att en påstådd felaktighet är en verklig felaktighet och risken är stor att konspirationsteoretikern gör sig skyldig till en falsk dikotomi."

Precis som i Sverige i dag med andra ord. Det finns ju ett "korn av sanning" i att Sverigedemokraterna vill kasta ut alla invandrare i och med att Sverigedemokraterna vill begränsa anhöriginvandringen. Och gammelmedia är specialister på att "bevisa den egna teorin baklänges". Teorin är att Sverigedemokraterna är nazister, och då får man bortse ifrån sådant som talar emot teorin (t.ex. petitesser såsom partiprogrammet) och enormt förstora upp sådant som talar för teorin. Om .t.ex. en totalt okänd Trollhättebo och sverigedemokrat skrivit ett ogenomtänkt inlägg på sin blogg för flera år sedan kan man kalla vederbörande för "SD-topp" på löpsedlarna och sedan intervjua någon "expert" ifrån Expo som intygar att blogg-inlägget är rasistiskt. Voila – konspirationsteorin är härmed bevisad. Att det underliggande syftet med gammelmedias konspirationsteorier är att "solka ryktet hos ens politiska motståndare" tarvar inga vidare kommentarer…

Tänk dig att du en söndag sitter i kyrkan och din bänkgranne Nisse plötsligt reser sig upp och går mitt i prästens predikan. Tänk dig vidare att du är nyfiken på varför Nisse reste sig upp och gick ut. Vad skulle du göra då? Eller rättare sagt – vad skulle varje människa med en IQ högre än 50 göra? Jo, han/hon skulle fråga Nisse om saken. Men detta gäller inte för Jimmie Åkesson. Efter att Jimmie Åkesson reste sig och gick ut ur Storkyrkan frågade Expressen-TV Maria Wetterstrand, Wanja Lundy Wedin och Mona Sahlin om varför Jimmie Åkesson rest sig upp och gått ut. Föga förvånande var reportern och de tankeläsande intervjuobjekten rörande överens om att förklaringen var att Jimmie inte är för dom mänskliga rättigheterna, helt i enighet med deras egen konspirationsteori. Inte ett ord om att den socialdemokratiske biskopen i sin predikan hänvisade till en anti-SD demonstration, organiserad av den våldsförespråkande extremvänstern, och som hon själv deltagit i, dagen innan. En demonstration som var ett i biskopens predikan positivt exempel på hur man står upp för mänskliga rättigheter.

Som synes har etablissemangets politiker helt anammat gammelmedias konspirationsteorier vad gäller Sverigedemokraterna. Förmodligen är detta en av förklaringarna till varför man aldrig vill diskutera sakpolitik med Sverigedemokraterna. Jag menar, varför diskutera sakpolitik med någon som man vet "egentligen" tycker någonting annat än vad han/hon säger? Om man själv är tankeläsare är det mer relevant att diskutera Sverigedemokraternas vedervärdiga människosyn, som man förmodligen känner till via några parapsykologiska signaler. Vad annars detta "faktum", att Sverigedemokraterna har en vedervärdig människosyn, baseras på är svårt att förstå. För jag förmodar att alla andra 26 regeringar i EU (förutom Sveriges) inte har en vedervärdig människosyn fastän deras invandringspolitik liknar den Sverigedemokraterna vill införa i Sverige.

Till och med vår statsminister är inne på konspirationsspåret. När Sverigedemokraterna säger sig vara beredda att ta ansvar för landet via förutsättningslösa förhandlingar med regeringen är detta bara lögn. Enligt statsministern är förhandlingar med Sverigedemokraterna meningslösa. Detta eftersom Sverigedemokraterna är "populister" som inte kommer att stå för möjliga överenskommelser. Vår statsminister är alltså inte bara tankeläsare, han kan se in i framtiden också.

Jag avslutar med ett till citat ifrån Wikipedia; "En konspirationsteori som innehåller logiska fel och motsägelser kan beskrivas som resultatet av ett psykologiskt tillstånd som kan kallas konspirationism. Det ingår i ett paranoid-schizofrent tankemönster".

Dag K

PrintFriendly Share
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt