torsdag 21 oktober 2010

Expressens ledare: baksmällan fortsätter!

POLITIK Expressens ledarsida har i flera texter talat mindre bra om Sverigedemokraterna och dess politik. I det sammanhanget har en av Expressens ledande förmågor Ann-Charlotte Marteus fått leka den goda sagofén från multi-kulti-paradisets propagandacenter. Marteus har en osviklig förmåga att varje gång argumenten tryter börja yra om nationalsocialism eller slika ting. Veckans ledarartikel, Se upp för Merkels linje, från Marteus är inget undantag då hon i sin informationskampanj för multi-kulti beslutar sig för att använda det äldsta och enklaste smutskastnings-knepet i sandlådan: ”guilt by association”. Givetvis är denna anrättning kryddad, som vanligt, med en dos marxism samt rena faktafel. Måltavlan denna gång är dock inte Sverigedemokraterna utan regeringspartier i Tyskland, även om Jimmie Åkesson får en släng av sleven.

Veckans snackis bland Expressens multikulti-förespråkare torde ha varit Angela Merkels uppbackning av sin systerpartikollega och regeringspartner Horst Seehofer. I sammanhanget är det viktigt att veta att förbundskansler Merkel (från CDU) samt Seehofer (från CSU) är två partier som sitter i regeringsställning i Tyskland. Merkels uttalande om att den multikulturella ansatsen i tysk migrationspolitik ”totalt misslyckats” kommer alltså från Tysklands ledande politiker. Hennes uttalande är en stark indikation på att marken har börjat brinna under de politiker som fortsätter att blunda för den misslyckade tyska migrationspolitiken. Det finns en stark opinion i Tyskland för en kursändring angående den tyska politiken för invandrare. Ett tydligt exempel på detta är att den uppmärksammade boken ”Tyskland avskaffar sig självt” av socialdemokraten Thilo Sarrazin, som sålts i över 700 000 exemplar på sex veckor. Samt Seehofers politiskt inkorrekta uttalanden i stil med t.ex. att Tyskland inte kan vara hela världens socialbyrå. Samt att en undersökning från det tyska tevebolaget ARD som visar att över 40 % anser att man nu öppet och i demokratisk anda kan kritisera Islam.

Marteus står inför ett dilemma, ska hon kritisera förbundskansler Merkels uttalande eller ska hon brännmärka den tydligaste symbolen för multi-kulti-politikens grundstötning, Sarrazins bok. Tyskland är i sammanhanget inte småpotatis, Europas största land sett till befolkningen på över 82 miljoner, Tysklands ekonomi är bland de fem största i världen samt Tyskland är ett av världens rikaste länder. Expressens stjärnskribent gör en liten kompromiss, hon låter inte Merkel bära hundhuvudet utan det sätts på sossen Thilo Sarrazin. Vidare kör hon världens äldsta propagandaknep och ”lyckas” nämna Horst Seehofer i samma mening som propaganda-minister Joseph Goebbels. Detta är djupt osmakligt, speciellt som Tyskland tagit emot en stor arbetskraftsinvandring på 50-, 60- och 1970-talet. Man kan undra vad Tysklands ambassadör i Sverige känner inför denna associering av Merkels regerings-koalitionspartner med Joseph Goebbels. Marteus har igen verkligen kakkat i eget bo, en omplacering till Expressen gemuträtaravdelning borde nu vara omdelbart förestående.

Dessvärre stannar inte Marteus där, det tycks som hon går på superbensin, hon kör snabbt vidare som hon befunnit sig på Autobahn. I sin skribentkoma drar sig Marteus inte för att göra sig till taleskvinna för Merkel. Enligt Marteus vet Tysklands förbundskansler Angela Merkel att Tyskland är i stort behov av invandring. Det Marteus utelämnar är att Tyskland liksom Sverige är ett högteknologiskt land som behöver kvalificerad utbildad arbetskraft. Marteus som jobbar på en liberalt oberoende tidning struntar helt i vad en representant för det tredje regeringspartiet, det liberala FDP, i Tyskland sagt i samband med Horst Seehofers uttalanden. Den tyska ministern Rainer Bruder (FDP) har i veckan som gick meddelat att Tyskland inte behöver invandrare som migrerar in i de sociala försäkrings-systemen. Enligt Bruder ska migrationen inriktas på folk som Tyskland är i behov av, d.v.s. utbildad arbetskraft.

För att ytterligare stärka sina aktier hos alla kryptomarxister gör Marteus den djupgående analysen att förbundskansler Merkel är pressad internt inom CDU. Expressen har funnit en särbegåvning i Marteus som i ett par rader kan förklara förbundskansler Merkels positionering i det nya politiska landskapet i Tyskland efter Sarrazins bok. Håll i er nu, Marteus meddelar att ”Merkels ton hårdnat på grund av sviktande stöd från högerflygeln inom CDU”. Det är nästan som om Marteus pimplar rödvin på samma sylta som Lars Ohly. Det var Vänsterpartiet som i valet 2006 hade en ”skön” valreklam som påstod att ”Rättvisa kommer från vänster”. Genossenin Marteus måste ha snöat in på den valreklamen rejält, trots att hon jobbar på en liberalt oberoende tidning, då hon har hög smärttröskel för neomarxismens monster-muppar.

I vanlig ordning hemfaller Marteus till ren marxistisk symbolpolitik á la DDR då hon tycker att Merkel borde ”rida spärr mot främlingsfientligheten”. Marteus umgås med tanken att tyska politiker inte ska lyssna på sin befolkning i vissa frågor som t.ex. migrationspolitiken, som för övrigt alltså dessutom är främlings-fientlig. Återigen uppvisar Marteus en frapperande syn på demokrati där politiker ska vara en upplyst elit som ”rider sprärr” på ideologiska käpphästar. Detta mina damer och herrar är som taget ur ”Det kommunistiska partiets manifest”. Begåvnings-reserven Marteus är efter sin tid då hon krattar manegen på Expressen Flying Circus med Marx, Engels och Lenin. Eller hur är det nu man brukar säga: hon har inte alla hästar hemma.

Framåt kamrat Marteus, sporra din häst och storma åstad till nya segrar för marxismen.

Ann-Charlotte Marteus: Se upp för Merkels linje
Expressens ledarsida: total panikångest!
Churchill om hotet från Islam

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt