lördag 30 oktober 2010

Skamvåld: åtalade afghaner misshandlade gravid


GROV KVINNOFRIDSKRÄNKNING PI har tidigare skrivit om detta och vi hävdade att det var så kallad skamvåld/”hedersförtryck”. Vi fick rätt. Det var den 4 oktober i stadsdelen Skäggetorp i Linköping som en 20-årig gravid kvinna blev grovt misshandlad av hennes tonårige man och dennes 60-årige pappa från Afghanistan. Kvinnan släpades, slogs och sparkades både på kroppen och i ansiktet. Misshandeln skedde såväl i en lägenhet som efter en språngmarsch/flyktförsök nere på gatan. Männen greps och det visade sig sedan att hon levt i ett rent helvete.

Sonen, vars exakta ålder man inte kunnat fastställa ännu, åtalas misstänkt för grov kvinnofridskränkning och grov misshandel. Sonen nekar till alla anklagelser. Fadern åtalas för grov misshandel vid händelserna den 4 oktober och nekar likaså men uppger att sonen varit våldsam mot kvinnan när de greps. Under förhören har det framkommit att kvinnan levt i rent skräckvälde. Männen har hela tiden pratat om att de måste försvara sitt rykte vilket kvinnan förstört.

- Enligt henne själv får hon överhuvudtaget inte säga emot sin man, då får hon stryk. Om han säger något hon inte håller med om eller sms:ar sina släktingar får hon stryk. Det är rent kvinnoförtryck, säger åklagaren Eva Kokkonen.

Sonen har rispat sin fru med sax, med en kniv, sparkat, slagit samt tagit struptag på kvinnan vid olika tillfällen. Kvinnan har vårdats på sjukhus men både hon och barnet i magen klarade sig utan allvarliga fysiska men. Hon vistas numera på annan ort.

”Heders”problematiken kommer också att tas upp av åklagare vid den kommande rättegången.

Corren

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt