tisdag 19 oktober 2010

Utlänning accepterar inte krogarnas krav på fotoleg DO-anmäler

DUMHETER 43-årige Üzeyir Sevgin i Sundsvall snyftar ut i media ty han känner sig diskriminerad. Han och speciellt tre andra asylsökande kvinnor fick inte komma in på krogen då man avvisade deras temporära identitetshandlingar eftersom de är inte giltiga. Nu ska han DO-anmäla krogarna trots att krogarna har ett tydligt krav på fotoleg.

Sällskapet prövade två krogar. Två av kvinnorna hade Migrationsverkets så kallade LMA-kort, som de visade upp. De fick beskedet att det inte är en giltig legitimation och Migrationsverket bekräftar att så är fallet. På den andra krogen visade den tredje kvinnan upp ett personbevis, men blev även hon nekad. Krogarna landet runt vill ha fotoleg och inget annat. Men det accepterar inte Sevgin, som hävdar att svenskar slank in utan bekymmer.

– Det här är diskriminering, säger Üzeyir Sevgin.

Han har bott 18 år i Sverige men hade ingen om DO:s existens. Och nu vill han DO-anmäla de två restaurangerna i Sundsvall. De utpekade krogarna tillbakavisar anklagelserna. Ägaren på en av restaurangerna säger att policyn är att i princip alla ska visa legitimation.

– Vi diskriminerar absolut ingen. Men man måste ha giltigt leg, annars kommer man inte in, säger krögaren.

ST

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt