tisdag 12 oktober 2010

Våldtäktsman fick fängelse och utvisning

VÅLDTÄKTSMAN PI har dessvärre inte domen. Men våldtäkten ägde rum den 22 augusti när en kvinna var på väg hem från en dans i folkets hus i Vuollerim i Jokkmokks kommun.

En 24-årig utlänning hon hade dansat med innan kom då ifatt henne och försökte kyssa henne. Hon gjorde mostånd men föll då i backen. Därefter lade han sig på henne och stack därefter sin hand innanför kvinnans kläder och ett finger in i hennes slida. En handling som med hänsyn till kränkningens art och omständigheterna i övrigt är jämförbar med samlag. Chockad och livrädd lyckade ändå kvinnan få upp sin mobiltelefon mitt i allt och sände ett sms till sin man som i sin tur ringde upp under själva övergreppet. 24-åringen flydde då. Mannen har hela tiden förnekat brott. Tingsrätten grundar sin bedömning på kvinnans berättelse som den anser som trovärdig och verkar självupplevd.

Gällivare tingsrätt dömde

24-åringen för våldtäkt till fängelse två år och ska sedan utvisas. Han får inte återvända till Sverige förrän tidigast i oktober 2015. Han ska även utge skadestånd med 85 000 kronor.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt