måndag 25 oktober 2010

En efterlängtad sansad röst i lasermanshysterin

GAMMELMEDIA Nog för att även Britta Svensson, journalist och krönikör på Expressen, dragit sitt strå till den politiskt korrekta stacken under årens lopp, men på lördagen stod hon för en efterlängtad sansad röst i hystering kring den så kallade nya lasermannen i Malmö. Vilket kan tyckas anmärkningsvärt om man har hennes ökända krönikor om Landskronafallet med Ahmad Akileh, mannen som knuffade och misshandlade 78-åriga Inger så hon senare avled, i åtanke.

[...]

Det blir lätt att många tror att skytten i Malmö hänger ihop med att Sverigedemokraterna tagit sig in i riksdagen, bara för att detta upprepas tillräckligt många gånger. Men om det vet vi faktiskt ingenting.

Lasermannen John Ausonius, som i går satt i Örebro tingsrätt och bad om att få bli fri, var ju som ingen tycks komma ihåg varken etnisk svensk, medlem i Ny demokrati eller organiserad rasist. Wolfgang Zaugg, som han ursprungligen hette, var en mentalt störd, kriminell och djupt missanpassad person, som tvångsvårdats flera gånger på psyket, när han mördade och försökte mörda. Hans mammas uppväxt i Nazityskland kan ha påverkat honom mer än Bert och Ian.

[...]

Att utnämna skytten i Malmö till politisk terrorist innan man vet om han är det känns för mig som att spela rasisterna i händerna. Det är ju inte alls vi mot dom, utan en mot alla just nu. [...] Men jag kan inte se något i Sverigedemokraternas partiprogram om att folk ska beskjutas. [...] Det är inte de som kan någonting om politik som ska reda ut det som händer i Malmö. Det är de som kan någonting om brott. Låt polisen göra sitt jobb. Och låt inte en ensam galning skapa bilden av Sverige 2010.

Expressen

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt