torsdag 28 oktober 2010

Asylsökande 13-åring slog asylsökande 10-åring

BARNMISSHANDEL I Burlövs kommun utanför Malmö har man i ett nedlagt Scandic hotell (Park hotell) inhyst många asylsökanden från främst Balkan och MENA. Efter frukost står klungor utanför entrén och röker och restaurangen förvandlas snabbt till en kort- och schackspelande hall med bara män från äldre tonåringar till gamla. Kvinnorna, där merparten är från Somalia, syns till lite då och då och samtliga är insvepta madamer.

Misshandeln

Den 27 oktober på kvällen fick polisen larm om en grov misshandel av en 10-åring vid boendet. Intialt handlade det sparkar samt slag med något tillhygge av jämnåriga. Pojken fördes även med ambulans till sjukhuset i Malmö.

Det visade sig senare att han blev slagen av en 13-åring där bägge pojkarna bor med sina familjer. Inget tillhygge har använts och 10-åringen fick lämna sjukhuset med några blåmärken. Polispatrullerna skrev slutligen en anmälan på ringa misshandel.

Kriminell vardag

Varje dag går många ner till köpstaden Burlöv Centrum där delar följs på avstånd av väktare. Ett antal har tidigare blivit påkomna när de snattat, stulit plånböcker från gamla damer och burit sig allmänt illa åt. Även Statoil som ligger 50 meter från Scandic hotell på samma parkeringsyta får dagliga besök och personalen litar icke en sekund på dessa kunder p g a dålig erfarenhet. När det är som mest att göra vid lunchtid då lastbilschaffisar och företagsfolk från närområdet köper korvbrickan brukar det vara tre till fem i personalen som har fullt upp med att serva folk. Samtidigt finns det klåfingriga flyktingar som inte kan låta bli att stjäla godispåsar och annat för att sedan sälja dessa dyrt till gottesugna andra kortspelande flyktingar på Scandic hotell. 50-100 kronor för en stulen Malacopåse finns på prislistan.

Man kan inte få nog av flyktingar

I februari 2010 föreslog majoriteten av politikerna i kommunstyrelsen i Burlövs kommun att man skulle teckna nytt avtal med Migrationsverket att ta emot tjugo flyktingar och andra skyddsbehövande. Genom avtalet fick man tillgång till ett bidrag på drygt en halv miljon kronor som kan användas till integrationsåtgärder. Avtalsförslaget innebar att kommunen bara skulle ta emot flyktingar och skyddsbehövande som själva väljer att bosätta sig i kommunen och själva hittar bostad.

Först föreslog Migrationsverket att kommunen skulle ta emot tio egna sökande samt ytterligare tio som M-verket tänkt sig utplacera men det blev ett nej p g a den dåliga bostadssituationen.

Med eller utan nytt avtal beräknades ett lika stort antal flyktingar och skyddsbehövande flytta till Burlöv. Enligt majoriteten i kommunstyrelsen innebar avtalet därför inget annat än att kommunen skulle få ett bidrag på en halv miljon kronor. Trots det argumenterade Burlövs väls Lars Anders Espert mot en förlängning av avtalet. Förutom honom röstade även Allianspartiets Rolf Hagmann mot avtalet.

Ägaren gör miljoner på boendet

Morgan Livh driver Park Hotell. Och han tjänar stora summor på att hyra ut till Migrationsverket. Han driver även Lysekils camping där man nu inkvarterat zigenare från Serbien. Livh har fler boenden än så och samtiga genererar honom miljontals kronor.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt