lördag 2 oktober 2010

Bidragsfifflare gick på restaurang

YSTAD 41-åringens restaurangbesök slutade med att han klappade till ägaren och fick ytterligare en punkt adderad till sin digra lista över brott.

I mars i år besökte den 41-årige mannen en restaurang i Ystad. I kön stod också ägaren till stället, denna kväll på plats som privat besökare. Då en kompis till 41-åringen vägrades inträde började han diskutera med ägaren, som bad honom återkomma på måndgen när han var åter i tjänst. Väl inne på restaurangen utmärkte sig en annan vän till 41-åringen och betedde sig aggressivt. Ägaren sa då åt vakterna att visa ut honom, varpå 41-åringen flög på ägaren och klappade till honom i ansiktet. En vakt lyckades dock få tag på 41-åringen som försågs med handklovar.

41-åringen var dock ingen gröngöling i rättvisans ögon – han stod redan åtalad för nio fall av bedrägeri och två fall av bidragsbrott. Under ett års tid, mellan 2006 och 2007, hade mannen mottagit bostadsbidrag för en lägenhet han sedan länge flyttat ifrån. Mannens nuvarande adress fanns i Turkiet, varifrån bidragspengarna också plockats ut.

Mannen döms på elva punkter, en för varje utbetalning han mottog. På grund av en ny lag som infördes i mitten av 2007 betraktas de nio första fallen som bedrägeri och de två sista, efter lagens införande, som bidragsbrott. Domen blev villkorlig dom och 3 000 kronor i dagsböter.

Skånskan

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt