fredag 8 oktober 2010

Islamist leder Miljöpartiets riksdagsgrupp

MILJÖPARTIET Miljöpartiet har nu valt en islamist till ledare för riksdagsgruppen. Det blir Mehmet Kaplan, 39, riksdagsledamot sedan 2006, som ska leda arbetet i riksdagen efter Ulf Holm som utsetts till andre vice talman.

Kaplan återvaldes till partiets integrationspolitisk talesperson samtidigt som det personkryssade språkröret för Grön Ungdom, den rabiata f.d. knarkaren Maria Ferm, 25, utsågs till migrationspolitisk talesperson. The dynamic duo.

.

.

.

Politikerkollen:

– Mehmet är en duktig politiker med stor social förmåga att prata med människor och skapa god stämning, säger språkröret Peter Eriksson.

Mehmet Kaplan är muslim och nu sitter Sverigedemoraterna i riksdagen. Har det haft någon betydelse för utnämningen?

– Inte alls. Det här handlar om hans politiska kunnande.

Mehmet Kaplan – Lite kopplingar

Den praktiserande muslimen Mehmet Kaplan är Miljöpartiets integrationspolitiske talesperson och är sedan 2003 ledamot i miljöpartiets partistyrelse och blev invald i riksdagen vid riksdagsvalet 2006. Mehmet Kaplan har tidigare varit bland annat presstalesman för Sveriges muslimska råd (2005–2006) och ordförande i Sveriges Unga Muslimer (SUM) (2000–2002) samt dess sekreterare (1996–2000).

Kaplan var mycket aktiv i debatten kring Muhammedbilderna i Jyllands-Posten 2006, och han var också med på fartyget Ship to Gaza som bordades av israelisk militär.

Kaplan är kompis med islamisten Mahmoud Aldebe (utsparkad av Centerpartiet i vintras) sedan tiden i Sveriges muslimska råd. Kompis med Helena Benaouda, ordförande i SMR (tänk terrorfångarna i Pakistan; hennes dotter med islamistiska maken samt ökände Mehdi Gazali) i Södermalmsmoskén.

Kaplan var som nämnts ovan tidigare ordförande och sekreterare i Sveriges Unga Muslimer (SUM), där ordförande nu är unge Mohammed Amin Kharraki som käftade med Nalin Pekgul i Agenda och förnekade att det finns islamister i Tensta, Rinkeby.

Sveriges Unga Muslimer är bl a medlemmar i Sveriges Muslimska Råd och Ibn Rushd studieförbund. Kassören i SMR är även vice ordförande för IBn Rushd. IBn Rushd samlar ett antal (70 föreningar) under sin flagg.

En av dem är Islamiska Kulturföreningen i Malmö. Det är stängda källarmoskén på Rosengård med kravallerna som följd dec-2008. Islamisterna i den föreningen var f ö föremålet för Rosengårdsrapporten. De är hårdföra wahabister (tänk saudi/sharialagar) som hånskrattar åt den, i jämförelse, mindre radikala Malmömoskén, Islamic Center.

Källarmoskén i Helsingborg, Al el Sunnah, som drömmer om ett islamiskt storcenter med stor moské tillhör samma gruppering som islamisterna på Rosengård. Där har Tobias Billström suttit i strumplösten och berömt integrationsarbetet. Den källarmoskén är också medlemmar under samlande flagg.

Båda källarmoskéerna har gemensamt med att islamisten Anas Khalifa predikat där. Hans syster är Alia Khalifa som DO-anmälde Tensta vuxengymnasium pga att hon inte får bära sin niqab under utbildningen till barnskötare. (utb. nu avbruten).

Nämnda stora föreningar granskades även i SVT-dokumentären Slaget om muslimerna – där islamisterna propagerade.
.
.

Maria Ferm

På Miljöpartiets kongress i maj tog man beslutet att kräva amnesti för samtliga illegala invandrare.

”Miljöpartiet tog ett stort steg mot ökad medmänsklighet idag”, sa Maria Ferm, språkrör för Grön Ungdom, i samband med att Grön Ungdom förmått moderpartiet att anta kravet på allmän amnesti för "papperslösa flyktingar", dvs. immigranter som fått avslag på sin asylansökan och ska skickas tillbaka då de inte befunnits har andra än ekonomiska skäl till att söka sig till Sverige.

Miljöpartiet kräver att dessa personer ska få stanna i landet med grundläggande rättigheter som vård och skola, och inkluderade detta krav i sitt valmanifest.

.

.

.

.

.

I sitt tal till kongressen förklarade hon vidare:

Vi gröna har en dröm om en värld helt utan gränser. En värld där var och en får bosätta sig var den vill. Låt oss lova varandra en sak: Att aldrig glömma den drömmen. Miljöpartiet de gröna måste driva på för att fler ska få stanna och färre utvisas. Flyktingmottagandet måste förbättras genom höjda dagersättningar och en hyresersättning för dom som väljer eget boende.

I talet, som i huvudsak fokuserade på hur Sverige ska ta emot fler flyktingar, berörde hon dock inte med ett enda ord hur hon ser på de försämrade villkoren för Sveriges fattigpensionärer. Det kallas prioritering, det.

Se här en debatt mellan Erik Almqvist och Maria Ferm från 2008.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt