måndag 18 oktober 2010

Gravid kvinna nedslagen på Ikea i Dubai

FÖRENADE ARABEMIRATEN En gravid kvinna i åttonde månaden besökte restaurangen på Ikea i Dubai tillsammans med sin man. Där blev hon misshandlad och fick käken avslagen. Tre män ur den styrande klassen i Dubai står nu åtalade.

Den 33-åriga kvinnan och hennes 37-årige man, båda från Kanada, besökte Ikea och restaurangen i juni i år. De satte sig tillrätta vid ett bord för tolv och började äta sin mat då de tre männen dök upp och bad paret att lämna sina platser. En av männen påstod att hela bordet var reserverat för hans sällskap. Kvinnans man svarar då att de bara ska äta upp sin mat och sedan gå, trots att det fanns gott om lediga bord i restaurangen.

Samtidigt hade några restauranganställda dukat av ett bord intill men det vägrade de tre männen acceptera som alternativ. Den äldsta i sällskapet, en 52-åring, skrek ”När jag säger till er att flytta på er, då flyttar ni på er!” samtidigt som en annan man slog ner kvinnans make så han föll till golvet och förlorade medvetandet en kort stund. Två utomstående hindrade då en av männen från att slå den liggande 37-åringen i huvudet med en stol.

Kvinnan utsattes för flera slag och föll rakt på magen. I tumultet fick hon käken avslagen, fraktur på en fot och nageln på ena stortån avsliten. När kvinnan sedan undersöktes av läkare fick hon veta att det var moderkakans läge som räddat livet på hennes ofödda barn. Det tog läkaren 20 minuter att hitta barnets hjärtslag, 20 minuter som kvinnan beskriver som de värsta i sitt liv.

Rättegången

Den första rättegången hölls i augusti. Endast 52-åringen infann sig och förnekade alla anklagelser. I torsdags återupptogs rättegången och mannen vidhöll att han är oskyldig och hävdade att kvinnan ramlat och slagit sig.

Nästa man i sällskapet, en 43-åring, infann sig även han, dock en halvtimme för sent vilket han skyllde på att han inte kunnat hitta en parkeringsplats. Han erkände att han slagit kvinnans man, men hävdar att han blev provocerad. Enligt uppgift satt han sedan och hånlog under förhandlingarna.

Den tredje mannen infann sig inte heller denna gång. Enligt hans advokat hade han åkt utomlands för att arbeta, trots att hans pass ska behållas av polisen till rättegången är avklarad.

Över 100 vittnen finns till händelsen och film från en övervakningskamera, som domaren dock har vägrat att använda som bevis. Rättegången återupptas i november.

DN
7Days

PrintFriendly Share
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt