söndag 10 oktober 2010

Mer trams från Expressen

TRAMS Igår var det Isobel Hadley-Kamptz, idag Anna Dahlberg. Tramset fortsätter i Expressens interna ”Vem hatar SD mest”-tävling. Att media kan sjunka lågt såg vi i valrörelsen, men att det gick att sjunka ännu lägre när SD väl tagit plats i riksdagen var det nog få som kunde tänka sig.

Ledarskribenterna och kolumnisterna på Expressen, med undantag för Sakine Madon och Ulf Nilson, är inte direkt kända för sin djupa verklighetsförankring. De tycks leva i en annan dimension där de föraktfullt betraktar omvärlden från tryggheten i Stockholm innerstads miljonvåningar. Man kan bara gissa hur snacket går på redaktionen tillsammans med ett annat känt namn i verklighetsfrånvända sammanhang, Ann-Charlotte Marteus.

Vi var nog många som drog en suck av lättnad när Sverigedemokraterna tågade ut ur Storkyrkan i veckan. Redan på riksdagsårets andra dag föll masken och partiets ledamöter avslöjade sig som de oslipade hatmånglare de är.

Antingen väljer Dahlberg att med flit missförstå vad det hela handlade om, eller så har hon helt enkelt inte förstått någonting. Hon skriver även om en normalisering. Viktigt att komma ihåg här är att det som är normalt i våra grannländer, resten av Europa och världen för den delen, inte är normalt för svenska journalister; att värna det egna landet och folket främst är bland det värsta man kan göra sig skyldig till.

Dahlberg skriver vidare att Mona Sahlin (S) kastat av sig all statsmannamässighet sedan valförlusten i och med lanseringen av Kent Härstedt som talmanskandidat, som ”visar att brösttonerna under valrörelsen om att till varje pris hålla Sverigedemokraternas borta från inflytande bara var tomt prat”.

Moralpaniken är total. De demokratiska spelreglerna sätts på undantag. Går inte det undersöker man möjligheten till lagändringar. Betydelsen av alternativa nyhetsmedier har aldrig varit större än i dessa tider, där det förljugna, hatiska och oikofobiska maskineriet går på högvarv.

Expressen

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt