fredag 1 oktober 2010

Mobbningen av SD tar sig alltmer groteska former

BARNRUMPOR Den socialdemokratiske politikern Patrik Hansson i Karlskrona skulle tillsammans med politikerkollegorna Roland Andreasson (S), Margareta Mattsson Olin (C) och Ola Svensson (SD) till Jönköping för att bevista en skolkonferens. Politikerna från ungdomsnämnden skulle för att spara in på utgifterna för kommunen dela bil till Jönköping, vilket inte skulle vara något problem…Utom för sossen Patrik Hansson. Han vägrade nämligen att åka i samma bil som den sverigedemokratiske politikern!

Han ville inte åka bil med en Sverigedemokrat. Den åsikten mejlade han till sekreteraren som bokat resan.

Jag väljer mitt resesällskap själv. Det har ingen annan med att göra, säger Patrik Hansson.

Sekreteraren visste inte hur resefrågan skulle lösas och nämndens ordförande Jan-Olof Petersson (FP) rådfrågades. För honom är kommunens ekonomi överordnad sammansättningen av resesällskapet längs vägen till en konferens.

Jag är mån om nämndens ekonomi och sneglar inte på vem som är kompis eller inte. Det är fyra personer i en bil som gäller, säger Jan-Olof Petersson.

Men Patrik Hansson står fast vid att han inte tänker dela bil med Sverigedemokraterna. Därför tänker han nu se om han kan avboka sin medverkan, utan att det blir en kostnad för kommunen. Om det inte går kör han med egen bil för bensin han betalar med den egna plånboken.

I Karlskrona har Socialdemokraternas distriktsordförande Mats Johansson tagit fram partiets strategi över hur SD ska behandlas.

Vi ska inte vända ryggen och frysa ut Sverigedemokraterna. Vi har ingen strategi över vem vi ska resa ihop med. Var och en får känna och göra det valet.

På frågan om detta agerande från Hansson inte spär på det ”martyrskap” som politiskt korrekta gärna vill hävda att SD drar nytta av svarar Johansson:

Det finns en risk för det och vi ska inte göra SD till några politiska martyrer. Jag tycker de kunde åka tåg i stället så hade man sluppit detta.

BLT

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt