måndag 11 oktober 2010

SD-hatet har gått för långt

POLITISK MOBBING En sansad och vettig samhällsdebattör från Norrköping Carin Stenström, har skrivit ett debattinlägg om att SD-hatet har gått för långt:

I fråga om Sverige demokraternas inträde i riksdagen har media och etablerade politiker inte uppträtt korrekt, inte fördömt våld och mötessabotage, inte försvarat yttrandefriheten, inte respekterat valresultatet.

Det är illa ställt när det krävs civilkurage för en sådan självklarhet. Det är ett bedrövligt skådespel som pågår. Å ena sidan driver man hotkampanjer för att skrämma politiker att gå in i uppdrag på kommunal nivå, å andra sidan rapporterar man med förtjusning när skrämseltaktiken lyckas, att "ännu en sverigedemokrat hoppar av".

En invandrare från Syrien, som engagerat sig i Sverigedemokraterna, har misshandlats med kniv så allvarligt att han riskerar att bli handikappad för livet. Han själv, familj och släktingar har av Säpo evakuerats till hemlig ort, eftersom hotbilden fortsatt är allvarlig. Ingen har fördömt det inträffade, ingen har tagit avstånd från det politiska våldet. Media har blundat och Aftonbladet har till och med låtit företrädaren för det kriminella gänget Original gangsters få uttala belåtenhet med att en "sverigedemokrat fått smaka kniven".

Statsminister Reinfeldt, som har det största politiska ansvaret, har gett beskedet att Sverigedemokraterna får räkna med sådan behandling. Fredrik Reinfeldt har, i besvikelsen över en försämrad maktposition, allvarligt brustit i statsmannaskap. Inte en enda gång har han uttryckt respekt för valresultatet, för väljarnas beslut och för de nya politikerna i Sveriges riksdag. Det är ynkligt.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt