måndag 25 oktober 2010

Flyktingbarn en lukrativ bransch

FLYKTINGBRANSCHEN Få branscher är så lukrativa och har en garanterad avkastning i miljonklassen i dessa tider som flyktingbranschen. I fall efter fall får vi veta hur skattepengar bokstavligt talat pumpas in för högtryck i diverse halvskumma verksamheter anknutna till flyktingkarusellen, utan någon nämndvärd kontroll av hur det hela går till och i vilka fickor pengarnas slutdestination blir.

Tidigare i dag skrev vi om VoB Syd som gör fina pengar på så kallade ensamkommande flyktingbarn. I dag är det dags att presentera nästa skojare: Baggium, även det ett vårdbolag som gjort miljonvinster på att ta betalt långt över Migrationsverkets schablonersättning. Vd Claus Forum inkasserade under 2009 en dryg miljon kronor.

1 900 kronor per “barn” och dygn anser Migrationsverket att boendet ska kosta. Det är dock inget som landets nio ankomstkommuner behöver följa. Så även i Mölndal där Baggium vård och behandling, som i stället tar 3 051 kronor, anlitats flitigt.

Baggium erbjuder “barnen”, utöver boendet, en psykologenhet och ett hälsoteam samt undervisning. Vd Claus Forum vägrar ge en förklaring till det höga priset. Bolagets presstaleskvinna, Anette Ellis, svarar dock:

– De här barnen behöver inte enbart ett boende för att må någorlunda väl. Det behövs en stor kringkompetens för att klara av dagliga rutiner för dessa barn och ungdomar.

Hos oss får barnen och ungdomarna skolundervisning från dag två och behöver inte vänta en månad som de får göra på många andra håll.

GT

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt