torsdag 7 oktober 2010

Asylsökande på camping förväntar sig serverad mat och hotellboende

ASYLCAMPINGEN I går skrev vi om Lundegårds camping utanför Köpingsvik på Öland som skrivit avtal med Migrationsverket att ta emot 300 asylsökanden. Nu har 100 av dem anlänt (tisdag kväll) och det handlar om sexton olika nationaliteter: Kroatien, Serbien (zigenare) , Somalia, Togo, Ghana, Pakistan mfl länder. En stor andel kommer från Somalia. Som ett undantagsfall bjöd campingen på en första frukost annars är det laddade ICA-kort som gäller där man sätter in dagersättningen. Då får de hushålla med sina egna pengar och själva ordna mat och annat. Är de missnöjda då? Svar ja.

Vanligaste frågan så här långt är:

– Hur länge måste vi stanna här? Många är otåliga och det är inte undra på, de har betalat mycket för resan till Sverige och blivit lovade att bo på hotell och få maten serverad. Ingen har sagt att de skulle hamna här, i en campingstuga i Köpingsvik på Öland, Per-Einar på campingen.

Utanför receptionen syns rader av asylsökande, mestadels mörkhyade män, på väg till fots mot Köpingsvik, de stretar fram i den hårda och ogästvänliga oktobervinden, flera i till synes alltför tunna jackor.

– Många är röksugna, kommenterar Per-Einar kort.

– Annars är det mest praktiska saker, man är till exempel inte van med öppna duschar och vill inte visa sig naken för andra.

Ölandsbladet

Ridå.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt