söndag 17 oktober 2010

SD kan få post som oppositionsråd i Trelleborg

VALET 2010 Sverigedemokraterna, som blev tredje största parti i Trelleborg med 15 procent av rösterna, kan få en ny post som oppositionsråd i kommunen. Förslaget har arbetats fram av allianspartierna tillsammans med Miljöpartiet som förhandlar om fortsatt styre.

Socialdemokraterna har i dag ett oppositionsråd. SD ville ha ett redan i förra valet men fick nej. I det nyligen genomförda valet tappade S flera mandat medan SD ligger kvar på samma nivå, 7 stycken. Ulf Bingsgård (M), kommunstyrelsens ordförande, anser det rimligt att ge även SD ett fast arvode för att bedriva oppositionspolitik på heltid:

– Sverigedemokraterna är det tredje största partiet och ett etablerat parti i Trelleborgspolitiken. Det är rimligt att även de får möjlighet att arbeta med politik mer än bara på sin fritid.

Bingsgård är den enda heltidspolitikern i Trelleborg. Oppositionsrådet Catherine Persson (S) har 90 procent av hans arvode. Hur fördelningen mellan SD och S kommer att se ut är inte fastställt men Bingsgård säger att det är rimligt att den överensstämmer med valresultatet.

SD:s gruppledare, Per Klarberg, tycker att beskedet är glädjande:

– Vi har fört fram det här flera gånger. Nu har Ulf Bingsgård lyssnat och det ska han ha all kredit för. Men jag tycker att det ska vara samma fördelning mellan oss och S. Vi ska kunna arbeta på lika villkor. Det är precis samma arbete som ligger bakom. Jag tror själv att jag har lagt ner fler timmar på att bedriva oppositionspolitik än vad Catherine Persson gjort under den gångna mandatperioden.

Skånskan
Val 2010: Trelleborg

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt