söndag 3 oktober 2010

Vem är Jan Helin, Aftonbladets chefredaktör?

JAN HELIN Aftonbladets chefredaktör Jan Helin är den som fattar publiceringsbeslut kring alla dessa "Läderlasse och OG hänger ut SD-medlemmar"-artiklar – fyra stycken på kort tid – så att ingen ska kunna undgå att hitta adresserna till SD:s representanter. Samtidigt framställs den kriminelle Lars ”Läderlasse” Bergqvist, Original Gangsters Sverigeledare, som en korsriddare mot "främlingsfientlighet".

LäderLasse (alltså bara det namnet och den dialekten..) säger i en intervju med Radio Blekinge att rätten att organisera sig politiskt har varit värd mycket för honom – tills nu när Sverigedemokraterna fick sitt stora genomslag. På frågan vem han och hans organisation är att dra gränsen vid SD svarar han så här.

– Vi har våra egna lagar och idiologier som vi följer. I detta (här fallet) är inte Sveriges rikes lag intressant, säger han.

Lars Bergqvist menar att det inte finns någon bortre gräns för Original Gangsters för att få bort Sverigedemokraterna ur fullmäktige.

– Målet är att få så många tomma stolar som möjligt. Vi är vana att få vår vilja igenom, och… Ja, det är upp till dem att bedöma vad som är farligt för dem och vad som inte är farligt.

Hur kan chefredaktören på Sveriges största dagstidning tillåtas porträttera Lars Bergqvist, en gangster, i detta positiva ljus – en man som uppviglar till mordbrand av en riksdagsmans bostad?

Politiskt Inkorrekt vill i ljuset av de senaste dagarnas ytterst märkliga publiceringsbeslut ge våra läsare en inblick i Jan Helins kynne, och egen bostadssituation:

Så här beskrivs Jan Helin av en person som tycks ha god kännedom om mannen:

Genuint opportunistisk och oärlig är goda beskrivningar av denne man.

Han är en renodlad tävlingsmänniska och drar sig inte för att spela fult för att vinna. Fifflandet med TS-mätningarna är ett typiskt exempel.

Han har en narcissistisk läggning och ett uppblåst ego. Gapig och grabbig argumentationsstil, mycket irriterande för oss som ser igenom retoriken.

Intellektuellt har han inte mycket att komma med, och det vet han om.

Han växte upp i den övre medelklassen i Nynäshamn och det är där hans strebermentalitet har fått sin grund.

Han hävdar att en konsert med Ebba Grön i Västerhaninge 1982 ändrade hans liv. Troligen en livslögn, alla "riktiga" journalister ska ju ha ett förflutet i rebellkretsar på vänsterkanten. I grund och botten är han en borgarbracka, en uppkomling som vill lägga snoken i de finare kretsarna.

Hans far är från Föglö på Åland. Han är intresserad av jakt, fiske, segling, dykning.

Jan Helin är gift med Charlotte Helin som äger ett fastighetsförvaltningsbolag.

Här är ett foto på chefredaktörens villa i fashionabla Ålsten, en del av Bromma trädgårdsstad. Det är här Jan, enligt egen uppgift, "lägger sjuka pengar på bilar och resor, har fina trädgårdar som vi inte hinner sköta och kan varenda avsnitt av Solsidan."

Läs även AB språkrör åt OG

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt