lördag 9 oktober 2010

PI:s läsare är unga bittra arga män tydligen

KATEGORI NONSENS I Uppsala Nya Tidning (UNT) den 8 oktober fanns en debattartikel införd, skriven av en Henrik Ottosson som kallar sig för SD-kritisk Uppsalabo. I en lång harang ondgör han sig över SD:s flitighet på nätet men främst över alla dess väljare som ”kapar” alla tidningars kommentarsfält och han retar sig på att dessa får stå emotsagda. Han menar även att SD systematiskt kommenterar överallt. Bäst av allt, PI är djävulens avkomma där ni kära läsare tydligen är unga arga bittra män, allt enligt Ottosson.

Personerna bakom många av kommentarerna verkar vara bittra självutnämnda "realister" som i bästa fall baserar sina insinuerat främlingsfientliga inlägg på siffror tagna från TV3:s Efterlyst, kvällspressen och Brottsförebyggande rådets statistik. Ofta är dock siffrorna tagna ur luften eller inte satta i en bredare kontext. Analysen som slungas ut är tunn och av karaktären "siffrorna talar sitt tydliga språk".

Dessa bittra "realister" konfronteras alltför sällan, utan deras kommentarer står ofta oemotsagda och läses troligen av många unga potentiella SD-väljare.

Flera kommentatörer till webbartiklar hämtar näring från websajter som "Politiskt inkorrekt" (PI, http://politisktinkorrekt.info/) och "Fria Nyheter" (http://frianyheter.wordpress.com/). Två sajter med tydligt fokus på SD och de frågor partiet driver, trots att den senare uppger sig vara politiskt obunden.

Jargongen på dessa sajter är ofta aggressiv och spefull, och bland PI:s kommentarsregler finns en uppmaning till kommentatörerna att inte använda uttryck som tveklöst är mycket rasistiska och främlingsfientliga. En sådan webbsajt kan aldrig hjälpa oss att lösa integrationsproblematiken, men det är nog inte heller PI:s syfte.

Som på de flesta bloggar säger varje kommentatör på PI och Fria Nyheter i stort sett detsamma – alla "följer John (SD)". Vissa får kanske en känsla av delta i en omvälvande folkrörelse, medan andra får en känsla av att befinna sig i ett rum där det inte vädrats på väldigt länge.

Vilka är då kommentatörerna som rycker ut till SD:s försvar på DN:s debattsajt sent en natt mellan lördag och söndag? Nattarbetare, trötta och berusade festprissar, eller unga män som sitter fast framför datorn inpå småtimmarna?

Den senare kategorin utgör troligen en stor andel och är sannolikt lätta att fånga in för webbsajter som PI och Fria Nyheter. För att få till en konstruktiv dialog bör därför våra etablerade politiker såväl som vi i allmänheten ge oss in i debatten på de webbsajter där dagens unga och frustrerade rör sig.

UNT

Henrik Ottosson, låt oss förklara

PI har funnits på nätet sedan hösten 2008 och har sedan dess vuxit till att bli en maktfaktor. Vår målsättning är inte att lösa integrationen. Det ska våra politiker ta hand om. PI fungerar endast om nyhetsförmedlare där vi skriver om de vansinnigheter traditionell media mer än gärna underlåter sig göra. O och inte allt för sällan är våra poster även detaljerade. Om PI skriver om statistik eller kostnader länkar vi alltid till källorna vilket huvudsakligen är myndigheterna. Det samma när vi skriver om brott och straff. Alla dokument återfinns hos domstolsverket; tingsrätt, hovrätt samt migrationsdomstolarna mfl.

Inför valet 2010 skrev vi intensivt om SD men även om de andra partierna. Vi kopierade SD:s pressmeddelanden där läsarna sedan tog ställning. Vår valbevakning samt våra övriga poster bidrog även till att SD kom in i riksdagen.

SD använder sedan INTE sociala medier i någon överdriven omfattning. Men det gör säkerligen deras enskilda väljare där dessa är frusterade och förbannade över Sveriges utveckling. Inte minst råder irritation över den godtyckliga censuren som råder bland landets redaktioner. Så det är en sanning med stor modifikation att de belägrar kommentarsfälten. Tvärtom stängs merparten kritiska ute från debatten vare sig de är SD-väljare eller ej.

Men hos PI får läsarna i ganska stor utsträckning skriva av sig. Dock vill vi ha en civiliserad debatt utan personangrepp, fula ord och rent låga uttryck. Våra läsare i sin tur återfinns i åldrarna tonåring till 70-åringar, män som kvinnor inkluderat invandrare. Allt ifrån arbetslösa, sjukskrivna till högutbildade akademiker och alla andra med olika jobb. Det ska tilläggas att även opponenterna hör av sig och deltar i heta diskussioner under våra poster.

Henrik Ottosson är välkommen att delta på PI och presentera vederlagda källor som motbevisar våra läsare. Det vill säga, om Henrik Ottosson vågar och klarar av att ta debatten med alla våra ”unga arga bittra manliga läsare”

Gustaf Jansson, redaktör
Politiskt Inkorrekt (PI)

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt