onsdag 22 december 2010

Badhus i Ystad viker sig för islams könsapartheid

ISLAMISERAT BADHUS Muslimskan Batol Hasan från Irak kan inte simma. Hon säger att det är bara männen och pojkar som får lära sig simma i Irak. “Det finns inte plats för alla” (läs kvinnor), är hennes försvar till det. Och nu finns hon i Ystad, beslöjad, och blev avundsjuk på alla som badade i Fritidsbadet vid ett besök. Nu vill hon också lära sig simma. Så tillsammans med den lika beslöjade svägerskan Afrah Fathullah har hon försökt få Fritidsbadet att öppna upp endast för kvinnor vid bestämda tider. Enligt henne är det uteslutet att bada tillsammans med män, och tillägger:

– Det står ingenting i Koranen om att vi inte får bada tillsammans. Regeln är kulturell och jag kan inte tänka mig att bryta den.

Badhusets Jerker Åkesson har inget emot att medverka till denna könsapartheid och fixade en tid till slöjorna: kvart över sju på söndagsmorgnarna. Och vid 9-tiden brukar alla Ystadsbarn få plaska omkring med stöd av Ystads Simsällskap Ulrika Guldstrand som är på plats. Hon har heller inget emot att främja könsapartheid och är glatt på plats två timmar tidigare så slöjarna kan bada.

– Det ångrar jag inte. Jag får visserligen vara på plats två timmar tidigare, men glädjen hos de muslimska kvinnorna och flickorna är den största jag sett i en bassäng, säger hon.

Nu har man varit igång under två års tid

– Från början var vi ganska blyga, även inför varandra. Vi är så ovana att visa oss avklädda, säger Batol Hasan, som minns att hon bar t-shirt och långa byxor då.

Läs följande och tänk på blodtrycket:

Flera av flickorna har simundervisning i skolan.

– Men alla vill inte delta i den, eftersom även pojkarna deltar i de lektionerna. De flickorna kan gå hos mig och så rapporterar jag deras simkunnighet till lärarna.

Sarah Fathullah är tio år (10 ÅR GAMMAL, förtydligande PI) och uppskattar söndagarnas simlektioner. Hon har nyligen börjat bära slöja och när hon ska simma med skolkamraterna bär hon numera en burkini. Det är en heltäckande simdräkt med huva, inte helt olik en sådan dräkt som dykare eller skridskoåkare har. (Kristianstadsbladet förklarar det som om det inte vore någonting, inte ens ifrågarsätter plagget till en 10-åring, anm PI)

När Ystad nu ska bygga nytt badhus hoppas Batol Hasan och Afrah Fathullah att man ska tänka på de muslimska kvinnornas önskemål och se till att man kan skärma av en avdelning från övriga badhuset.

– Eller varför inte ha särskilda tjejkvällar? föreslår de. Det hade varit roligt om kvinnor i alla åldrar och med olika bakgrund kunde bada tillsammans.

KB

Fritidsbadet är bara ett badhus utav många i Sverige som infört speciella badtider för dessa fanatiska beslöjade muslimer. Man säljer även burkinis på en del ställen, och de lokala politiker klappar takten i bakgrunden utan att förstå vad de medverka till i förlängningen.

Tosselilla Sommarland

Klicka upp och läs noga på skylten:

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt