måndag 6 december 2010

Kriminella ynglingar yxrånade affärsägare på mopeder

MALMÖ En 60-årig man som bor på Rosengård och äger en mopedbutik på Agnesfridsvägen överfölls av tre kriminella unga utlänningar, 17-18 år, i sitt hem vid 02.30-tiden på söndagsmorgonen. Gänget var beväpnade med yxor och stannade i hans hem minst 1,5 timme. De ville ha nycklarna till hans affär. När gänget försvann från hemmet lämnade de 60-åringen bunden, slagen samt rånad på sina mobiltelefoner, pengar och nycklarna till affären.

Mannen lyckades dock ta sig loss och larma polis. Patrullerna prioriterade butiken och hann precis fram när en av ynglingarna försökte köra därifrån på en stulen scooter. En kvinnlig polis blir då påkörd av ynglingen. Han kraschar och flyr till fots. Polisen har samtidigt larmat dit en hundförare som spårade upp den unga gärningsmannen, som greps. De andra två lyckades smita undan med. 

Stulna mopeder

- 3 Gilera Runner 180cc, varav en av dem krockade med poliskvinnan. Den krockade samt de två andra finns nu hos polisen.
- 1 Gilera Runner 180 (svart). Ej funnen ännu. Ring polisen, 114 14, om du vet var den finns.

Priset för en sådan maskin varierar från 8000 beg. till nypris 27000 kr.

Den gripne är

Arbi Terpuni, född 1993, misstänkt för grovt rån, stöld, inbrott, grov misshandel alternativt våld mot tjänsteman. Han bor i området Sofielund och är välkänd av polisen. Han är nu anhållen.

Malmö tingsrätt, okänt mål nummer.

De övriga två som eftersöks bor också på Sofielund, enligt vår tipsare. De tre ska också ingå i Sofielundsgänget som i sin tur krigar mot ett Rosengårdsgäng. Narkotikahandel, skyddsvästar, skottlossning, mordförsök, personrån, misshandel mm är en del av ingredienserna i deras värld. Samtliga i båda läger kommer från Albanien, Turkiet, Mellanöstern, Nordafrika osv.

Skadorna

Den kvinnliga polisen fick skador i huvudet och fick åka till sjukhuset för kontroll men ska vara utom fara.

SDS
Skånskan

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt