onsdag 22 december 2010

Muslimskt center planeras i Uppsala

ISLAMISERINGEN I Stenhagen i Uppsala hoppas muslimerna på att få bygga en egen samlingslokal som kommunen nu ska arbeta fram ett förslag till och hjälpa göra verklighet av.

Bakom ansökan, som nu lämnats in till kommunens byggnadsnämnd, står kulturföreningen Dawa som säger sig vilja skapa en mötesplats för muslimer. Den föreslagna platsen ligger mellan kyrkan Sankta Maria och en butik- och restauranglokal. Kommunens tjänsteman har av byggnadsnämnden fått i uppdrag att påbörja planarbetet med målet att presentera ett förslag till våren som kan klubbas igenom lagom till sommaren.

I ansökan skriver föreningen att behovet av en lokal för muslimerna i Stenhagen är stort och att de tidigare försökt hyra lokaler flera gånger utan framgång då lämpliga sådana inte funnits.

Den nya byggnaden ska fungera som en plattform där muslimer kan träffas och hålla dagliga böner, delta i studiecirklar och språkundervisning med mera. Aktiviteter för barn och ungdomar ska också finnas. Ett av målen sägs vara att bygga broar mellan föreningens medlemmar och det övriga samhället – ett arbete som påstås kan spela en viktig roll i integrationsarbetet.

I de preliminära skisserna på byggnaden finns en bönsal, utrymme för tvagning, bibliotek, kontor och kök. Huset ska ha två våningar med en total yta på 1 200 kvadratmeter.

UNT

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt