måndag 20 december 2010

Om språkbruket i kommentarerna

TJATIGT Det känns verkligen tråkigt att behöva tjata om detta gång efter annan, men uppenbarligen är det nödvändigt att något radikalt nu görs. Jag talar om språkbruket i kommentarerna. Vi har många gånger uppmanat våra läsare att använda ett vårdat bruk av det svenska språket i reaktionerna på artiklarna, och det brukar också hörsammas…för en kort period.

Men det dröjer inte länge förrän vi är tillbaka till rännstensvokabulär och invektiv av varierande art. Vi kan inte ha det så. Om Politiskt Inkorrekt skall kunna bemötas på ett åtminstone hyfsat seriöst sätt så duger det inte att ha kommentarsfält som översvämmas av Tourettes syndrom-liknande utbrott av ovårdat språk.

Desutom tar det mycket tid och kraft från artikelskrivandet om vi dessutom måste ägna timmar varje dag att likt en slåttermaskin på steroider rensa upp i det frodiga ogräset av olämpligt språkbruk.

Vi tycker kommentarerna är något av det bästa vi har här på PI, och vi uppskattar verkligen ert starka och djupt kända engagemang. Men att kunna få kommentera artiklarna är ingen rättighet, därför är det oss inte främmande att helt stänga av den möjligheten om inte en rejäl skärpning äger rum. Det vill vi att ni skall ha i minnet när ni skriver.

Hårdare moderering och flitigare bruk av möjligheten att stänga av de som inte förstår att sköta sig har inte givit det resultat vi önskade. Övertramp sker fortfarande i icke önskvärd omfattning och det tänker vi inte tolerera. Således förs nu en diskussion i redaktionen hur vi skall kunna få bukt med detta. Som nämnts är en total avstängning av kommentarsfunktionen en av åtgärderna som diskuteras, även om det är en absolut sista utväg om ingen förbättring sker.

Så tänk på att fortsättningsvis koppla in hjärna och omdöme innan ni skriver så kanske vi kan slippa ha någon fortsatt diskussion om totalstopp för kommentarer framledes.

Gustaf Janson

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt