onsdag 1 december 2010

Tjuvar tränger sig in hos äldre i Lund

ÅLDRINGSBROTT Landets äldre fortsätter att offras på mångkulturens heliga altare. I Lund varnar polisen för tjuvar som knackar på och tränger in sig hos äldre kvinnor och rånar dem på värdesaker. Två sådana händelser har på kort tid ägt rum på Flygelvägen i östra utkanten av centrala Lund.

Vid 18-tiden i lördags knackade en yngre kvinna på hos en 70-årig kvinna. När hon öppnade dörren försökte den yngre kvinnan tränga sig in i lägenheten men där blev det stopp – den 70-åriga kvinnan knuffade resolut ut den objudna gästen. En uppmärksam granne bevittnade händelseförloppet och skrev ner registreringsnumret på bilen inkräktaren hoppade in i.

Vid 17-tiden i måndags var det dags igen på samma gata. Den här gången var det två kvinnor i 20-årsåldern som knackade på hos en 67-årig kvinna. När hon öppnade knuffades hon undan och kvinnorna trängde sig in i lägenheten där de slet till sig kvinnans plånbok, slog henne i ryggen och rusade sedan ut.

Stephan Söderholm, kommissarie vid polisen i Lund, säger att de jobbar med registreringsnumret från lördagen och skospår efter händelsen i måndags har säkrats. Han tycker sig kunna se ett samband. Man ska nu försöka hitta kvinnorna med fotokonfrontation. Grannarna i området ska också utfrågas om de sett eller hört något som kan vara av intresse.

SDS

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt