söndag 19 december 2010

Lärare drogade och våldtog sin hustru

VÅLDTÄKT PI har tidigare berättat om den våldtäktsmisstänkte läraren i spanska på Ellen Keyskolan i Västervik. Offret var inte en elev utan hans egen hustru, som han låg i skilsmässa med. Hon flyttade ut och det var när han bad henne komma till deras hus för att “diskutera” som han drogade henne och våldtog henne därefter.

Kalmar tingsrätt dömde

  • Oscar Bernardo Davila Chicoma, född 1955, för våldtäkt till fängelse i två år och tre månader. Han ska även utge skadestånd med 75 000 kronor i skadestånd till ex-kvinnan.

Oscar Bernardo Davila Chicoma erkände att han drogat hustrun men säger att han i hemlighet gav henne stark sömnmedicin; det narkotikaklassade medlet Zopiklon Mylan nedblandad i ett glas öl för att “diskussionerna om försäljningen av vårt hus måste få ett slut”. Han ville bara att hustrun skulle bli “så lugn att de skulle kunna bli klara med huset”.

Hustrun hade kommit till huset för att be honom skriva under ett dokument som gav henne rätt att bo kvar i huset tillsammans med barnen. Hon hade dessförinnan på alla sätt försökt undvika att de skulle behöva träffas på tu man hand då Chicoma “alltid brukade vilja ha samlag med henne”. Hustrun hade bland annat föreslagit ett konditori ute på stan, men av olika anledningar gick inte detta och till sist såg hon sig tvingad att ändå gå hem till huset. Chicoma lade där ned mycket stort arbete på att få i väg barnen ur huset så att han och hustrun kunde bli ensamma. Till ett av barnen sade han till och med rent ut på ett tidigt stadium att barnet snarast måste lämna hemmet eftersom “han hade tillfälle att ha sex med mamman”.

Kvinnan själv har berättat hon har endast fragmentariska minnebilder från timmarna i huset. Hon slocknade totalt av de starka sömntabletter Chicoma hade krossat och i smyg blandat ned i ölen. Hon vaknade upp naken när han låg över henne.

Chicoma själv har hela tiden förnekat våldtäkt. Anledningen till att hon falskeligen beskyller honom för våldtäkt är ekonomiskt motiverat, säger han. Tingsrätten anser dock det vara ställt utom tvivel både att kvinnan befunnit sig i ett hjälplöst tillstånd genom att hon i lönndom drogats, samt att Chicoma därefter otillbörligt utnyttjat hustruns hjälplösa tillstånd.

Det lutar även åt att han får sparken från sitt jobb som lärare.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt