måndag 6 december 2010

USA kartlägger muslimer i Sverige

CIA Enligt uppgifter som kommer från den numera världskända websajten Wikileaks skall det amerikanska underrättelseorganet CIA med hjälp av bland annat svenska källor ha kartlagt “svenska” muslimer. Det är via den amerikanska ambassaden som uppgifterna gått och även delgivits den militära underrättelsetjänsten DIA.

Amerikanska ambassadens andrechef i Stockholm, Robert Silverman, har signerat de hemliga telegrammen om Sveriges muslimer. Han skriver:

Den otroliga mångfalden av snabbt växande muslimska samhällen i Sverige ger unika möjligheter att söka upp och engagera muslimska individer med sociala och ekonomiska band till Mellanöstern, Afrika och Syd- och Centralasien.

De flesta uppgifterna kommer från öppna källor, men vid några tillfällen anges svenska tjänstemän som fått en speciell skyddsstämpel, så kallad “protect”. Informationen skall även ha gällt de svenska medborgare som engagerat sig i olika muslimska terroriströrelser runt i världen. Det är ej känt om någon liknande kartläggning av “svenska” muslimer skett eller sker i regi av svensk underrättelsetjänst.

AB

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt