torsdag 23 december 2010

Hundmördare åtalas för djurplågeri

NORRKÖPING I oktober var Jessica Jonsson i Norrköping ute och promenerade med sin golden retriever-valp Angel. Hunden var som sig bör kopplad, men då Jessica under promenaden fick ett samtal på sin mobiltelefon råkade hon tappa kopplet. Angel lufsade då iväg och närmade sig en 46-årig man som satt på en parkbänk med sitt barn. Den 10 veckor gamla valpen sprang fram för att hälsa på mannen, varvid han reser sig från parkbänken och sparkar till hundvalpen så hårt att den flyger flera meter in i ett buskage.

Hunden kräktes och kunde inte gå själv så Jessica fick bära den. Hon lyckades inte få tag i någon veterinär och under natten dog Angel av inre blödningar. Enligt Jessica ska mannen i förhör med polisen har sagt att det var hon som fick den 10 veckor gamla hundvalpen att attackera honom och hans barn, men vittnen säger att mannen lyfte upp valpen i kopplet och sparkade till den 8 kilo tunga hunden så hårt att stora inre skador uppstod.

Nu åtalas den 46-årige mannen för djurplågeri, ett brott som kan ge böter eller fängelse i högst två år.

Misstänkt för djurplågeri är Vincent Nyandwi, född 1964-01-01 och ursprungligen från Burundi. Norrköpings tingsrätt mål B 3996-10.

Aftonbladet
Aftonbladet

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt