fredag 3 december 2010

Rattfull arab körde ihjäl två i Göteborg utvisas ej

GÖTEBORG Den 27 december 2009 klockan tre på morgonen kraschade en rattfull 22-årig arab på Marieholmsleden. Bilen kördes i minst 128 kilometer i timmen och hade sommardäck på. Han tappade kontrollen, voltade och studsade mot räcken och betongfundament längs vägen. Marieholmsleden, som är del av E 45 i Göteborg och passerar ett järnvägsspår in mot ett industriområde och det var i räckena längs vägen där som bilen slog i. I den våldsamma kraschen slungades fyra ur bilen. En kompis samt hans före detta flickvän (Johanna Forsberg, f. 1991) dog direkt medan de två andra skadades. Araben satt kvar i bilen.

Bilen, en Mercedes CLK 320 som ägdes av hans mor, hade han med sig ut på krogen. Efter ett fylleribesök på Trädgår’n satte sig gänget i bilen och dödskraschen var ett faktum. Araben hade när han greps en promillehalt på 1,04 promille i blodet. Araben har sedan hävdat att det var inte han som körde heller. Dock satt/halvlåg han vid förarplatsen vid olycksplatsen när räddningstjänsten anlände. Dessutom hade de handlat på en bensinstation strax innan vilket en av de överlevande kompisarna berättat i förhör. Något han inte säger sig minnas.

Ingen utvisning

Göteborgs tingsrätt dömer araben nu till två års fängelse för grovt rattfylleri, grovt vållande till kroppsskada och grovt vållande till annans död i två fall.

Tingsrätten anser att det är han som kört bilen. Man gör också en kraftig markering mot honom där man skriver att det är “fullkomligt obegripligt” hur 22-åringen “med en uppenbar likgiltighet för passagerarnas säkerhet” körde bilen som han gjorde, med fyra passagerare.

Araben har sedan maj 2007 dömts ytterligare fyra gånger för sex fall av grov olovlig körning. En av domarna gäller också grovt vållande till kroppsskada. Han mejade ner två fotgängare på ett övergångsställe i Surte.

Araben kom till Sverige från Saudiarabien för mer än fem år sedan. Åklagaren ville nu ha honom utvisad dit men det gick inte tingsrätten med på. Man finner att det inte föreligger sådana synnerliga skäl för utvisning som krävs om en person varit i Sverige en längre tid.

Yrkandet om utvisning ogillades således.

Göteborgs tingsrätt, okänt mål nr.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt