tisdag 14 december 2010

BBC Radio: Taimour Abdulwahabs självmordsdåd och Luton

LUTON Att hävda att Taimour Abdulwahab, som studerade i Luton under åren 2001-2004, har väckt reaktioner i England vore en underdrift. Debattprogram om självmordsdådet fyller den brittiska etern, både i radio och på TV. Men till skillnad från i Sverige bjuder man in företrädare som Tommy Robinson, representant för English Defence League (EDL), en folkrörelse som startades under 2009 och vars enda syfte är att förhindra en islamisering av Storbritannien.

EDL kallar sig själva för en multi-etnisk och multi-religiös grupp, och säger klart och tydligt att den inte vänder sig mot muslimer, utan mot jihadister som vill förvandla Storbritannien till ett muslimskt kalifat under sharialagar. Många judiska ungdomar är med i EDL. Chefen för den brittiska polisens avdelning för bekämpning av extremism, Detective Chief Superintendent Adrian Tudway, kategoriserar inte EDL som en högerextrem rörelse.

BBC-radiointervjun från igår beskriver Luton på ett skrämmande sätt, men ger oss svenskar anledning att ställa frågan: Är det så stor skillnad på Luton och Malmö, Rinkeby, Bergsjön och så vidare. Då radiointervjun är så pass färsk, så finns det ännu inte några svenska undertexter. Måhända kan någon av våra läsare bidra med detta? I så fall byter vi till en översatt version om så sker.
.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt