söndag 5 december 2010

Socialdemokrat jämför Moderaterna med Hitler

BLAMAGE En av Socialdemokraternas toppnamn i landstinget i Örnsköldsvik, Torbjörn Westman – som även stod på S-listan inför kommunvalet, jämför i en insändare publicerad i Örnsköldsviks Allehanda på fredagen moderaternas jobbpolitik med Hitlers koncentrationsläger.

I insändaren skriver Westman bland annat att Hitler hade parollen Arbeit macht freiArbete ger frihet. Den klassiska skylten över porten till koncentrationslägret Auschwitz är välkänd. En vedertagen siffra på antalet mördade judar under andra världskriget är omkring sex miljoner.

– Jag drar parallellen att Moderaterna tror att lösningen på allt är jobb – det gjorde Adolf Hitler också.

När ÖA frågar Westman om han verkligen anser att parallellen är rimlig svarar han att om man säger att arbete är lösningen på allt så kan det bli fel och att han inte tror att det är lösningen på alla välfärdsproblem.Vidare hävdar han att det var genom att lova arbete åt alla som Hitler tog makten i Tyskland.

– Det var ju en av sakerna Hitler och Goebbels lovade tyskarna, arbete, och på det sättet fick de det tyska folket med sig.

Jag vill visa på att arbete inte löser allt, att det kan bli fel. Vid en depression eller en lågkonjunktur är folk villiga att köpa alla enkla lösningar. Exempelvis att man lovas arbete utan att det ifrågasätts vilka jobb det handlar om.

Och på frågan om det trots allt verkligen var så klyftigt att dra parallellen mellan Moderaterna och Hitler säger Westman:

– Man kan tycka det är en jävligt hård koppling, men i den sämsta av världar kan det betyda något, vilken typ av jobb man fixar.

ÖA

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt